2015 szeptember 22.

Férfi Ob I: esélylatolgatás a szezon előtt

Vajon ismét a Szolnok lesz a bajnok, és megint az OSC-vel döntőzik? Több szépreményű csapat is van, de kinek sikerül először összeállni? Ki lesz a kieső? Latolgattunk.altalanosvizilabdakep01

Tegnap a férfi Ob I-es csapatok kereteivel foglalkoztunk. Ma az esélyeket néztük meg a szezonra.

A Szolnok ismét behúzhatja!

Legnagyobb esélye ismét a Tisza-parti együttesnek van a bajnoki címre. Cseh Sándor csapata alig cserélődött ki valamint, akik elmentek a csapattól, azokat sikerült pótolni is. A Szolnok tavaly nem talált legyőzőre, sem a bajnokságban, sem a kupában. A Varga-testvérek, valamint a délszláv kontingens jelentheti megint a húzóerőt a csapatnál. A legnagyobb kihívója az Eger lehet a csapatnak, így véleményünk szerint a tavalyi bronzérmes ismét döntőzhet. Dabrowski Norbertéknek kamatozhat az a döntése, hogy nem változtattak az együttesen, így még jobban összeérhet a társaság. Nagy kérdés, hogy az OSC-be mikor jöhet vissza Kayes? – Ha egyáltalán visszajön, ez mindenesetre a jövő zenéje. Az újbudaiaknál az is kérdés lehet, hogy ha bejutnak a BL főtáblára vagy esetleg “leesnek” az Euro kupában, hogy fogják bírni a kettős terhelést? Mi, mindenesetre a harmadik helyre tagsáljuk a gárdát. Negyedik helyre a Fradi futhat be ismét. A zöld-fehér gárda a tavalyihoz képest megerősítette sorait. Tóth Mártonnal Marko Csukkal és a fiatalokkal kiegészülve messzire juthat a csapat az EK-ban is. Az ötödik helyre a Szeged érhet oda. Varga Péter csapatában alig voltak a nyáron változások. Kitűnő elegy lehet a rutinos és a fiatal játékosok vegyítése, az előbb felsorolt csapatok még erősebbek a Tisza-partiaknál, de stabilan az ötödik hely meglehet.

Sűrű, és megjósolhatatlan a középmezőny!

A tavalyihoz hasonlóan megjósolhatatlan és nüanszokon fog múlni egy-egy helyezés az ötödik helytől lefelé. Ráadásul, nem mindegy, hogy az új kétcsoportos alapszakaszban ki végez a nagyok mögött, így ki fog bejutni a legjobb nyolcba. Nagy kérdés, vajon mely csapatok fognak először összeállni? Amelyiknek sikerül, az könnyen ott lehet a felsőházban. Több csapatnak is jelentősen kicserélődött a nyáron a kerete: a Debrecen, a Szentes, a Honvéd sőt még az újonc Miskolc is sokra viheti, de ott van a Kaposvár, a BVSC, a Vasas, a Pécs is.

Hárman párban…

A KSI-ből meghatározó játékosok mentek el a Honvédba. Horváth János főleg az utánpótlásból próbálta meg pótolni őket. A szezon egyik legfiatalabb csapatában nagy kérdés lehet, hogy meddig viheti a gárdát a fiatalos hév? Az UVSE tavaly, éppen a KSI ellen biztosította be a bentmaradást, idén is lehet, hogy a kockássapkásokon vezet ehhez az út. A Tatabányának újoncként nem lehet más a célja, mint a tagság megtartása. Ez igen nehéz lesz, hiszen Zantlaitner Tamás együttesében nincs légiós, sőt nem is tudtak olyan szinten erősíteni. Amikor eldőlt, hogy emelik a bajnokság létszámát, már az összes “nagy hal” elkelt, így nekik lehet a legveszélyesebb az idény már, ami a kiesést illeti.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek