2015 február 20.

Férfi Ob I: egyre élesebb meccsekkel folytatódik a bajnokság

Szombaton a 18. fordulóval folytatódik a férfibajnokság, Eger – OSC rangadóval, Szeged – FTC meccsel. Többek között.OSC_Eger_OBI_7

Mostanában ott tartunk, hogy egy-egy forduló előtt lehet találgatni, melyik mérkőzést fogják utólag megóvni, melyik lesz az, ahol valamelyik edző kifakad, és hangosan lamentál azon, a játékvezetők esetleg kereshetnének maguknak valamilyen más szórakozást a szabadidejük eltöltésére… Akár azt is mondhatnánk, ugyan, milyen örvendetes ez. Most abba ne menjünk bele, hogy a játékvezetők pontosan mekkora hatással vannak egy-egy vízilabdameccs eredményének alakulására – el kell fogadnunk, ez egy ilyen sportág, a medence szélén álldogáló fehér ruhás sportemberek, akár akarattal, akár tudatlanul, de befolyással vannak a mérkőzés folyására. Bízzunk benne, hogy dr. Molnár Tamás játékvezetői testület élére történt kinevezésével pozitív változások indulnak el. És ne legyünk hazai labdarúgó-szakírók, akiknek csakis a rosszat szabad látniuk a honi folyamatokban, inkább lássuk azt, hogy egyre erősebb a magyar bajnokság, egyre élesebbek a meccsek, és egyre nagyobb a tét. Ezért vitáznak a felek, idegesek az edzők, kopnak az idegek az alapszakasz vége efelé közeledve.

Ennek fényében vizsgálva máris dörzsölhetjük a tenyerünk: szombaton, a 18. fordulóban rendeznek egy Szeged – Ferencváros meccset, amelyen a hatodik fogadja a negyedik helyezettet. Háromesélyes találkozó, várhatóan lesznek ideges emberek a vízben. BVSC – KSI: a BVSC körül mostanában zajlik az élet – a megszépült uszoda átadása, elutasított óvások, váratlan győzelmek -, várható, hogy ezúttal is kemény meccset játszanak a felek. És akkor még nem is beszéltünk a nagy rangadóról, az Eger – OSC harcról. Egerben gigászok találkoznak, a második hely a tét, amely, mint tudjuk, az alapszakasz befejezésével sokat fog érni, a rájátszás során egyből négy közé jutást. Készül is rendesen mindkét csapat, az OSC például a kanadai válogatottal gyakorolt a nagy meccsre.

Újabb nagy meccsek, ahol forr majd a víz – izgalomban nem lesz hiány.

E.On férfi vízilabda-bajnokság, 18. forduló

Február 21, szombat

16.00 Szolnoki Dózsa – Kaposvár (Szolnok)

17.00 BVSC-Wáberer – KSI SE (Szőnyi út)

18.00 VasasPlaket – Valdor Szentes (Komjádi uszoda)

18.00 RacioNet Honvéd – PVSK Mecsek Füszért (Kőér utca)

18.00 Tiszavirág Szeged Diapolo – Ferencváros (Szeged)

19.00 ZF Eger – A-Híd OSC Újbuda (Eger)

 

Az UVSE Hunguest Hotels – Debrecen mérkőzést elhalasztották, az okról itt írunk részletesebben.

 

 

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek