2015 június 06.

Félmillió euróval dotálja a LEN az idei úszó- és műugró Eb-k legjobbjait

Félmillió eurót oszt szét az Európai Úszó Szövetség az ez évi műugró és úszó Eb-ken legjobban szereplők és azok nemzeti szövetségei között.2013 muugro ob1 reisinger-gondos

Az MTI híre szerint a Paolo Barelli LEN-elnök által aláírt hírlevél tanúsága szerint a jövő héten a németországi Rostockban zajló mű- és toronyugró kontinensviadalon minden egyéni számban kétezer eurót (mintegy 620 ezer forint) kap a győztes, a második helyezettnek 1500, a harmadiknak pedig 1000 eurós különprémium jár. A szinkronugró párosoknál az Európa-bajnok duót 2500, az ezüstérmest 2000, a bronzérmest pedig 1500 euróval jutalmazzák.

A decemberben az izraeli Netanyában esedékes rövidpályás úszó Eb dobogósai – amint az az elnöki levélben áll: a LEN kedvező anyagi helyzetének köszönhetően – még komolyabb pénzdíjakra számíthatnak.

Az egyéni eredményeket pontokra átszámító táblázat első tizenkét helyezettjét jutalmazzák mindkét nemnél úgy, hogy az abszolút legjobb férfi- és női úszó egyformán 20 ezer euróval (6,2 millió forint) gazdagodik. A második helyezettek “fejpénze” 18 ezer, a harmadikaké 15 ezer, a negyedikeké 12 ezer, az ötödikeké 10 ezer, a hatodikaké pedig nyolcezer euró, s még az ezresével csökkenő prémiumlistát záró 12. helyezettek is két-két ezer eurót kapnak.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek