2015 július 05.

Felkészülési mérkőzés: Visszavágtunk a kínaiaknak

Női válogatottunk hat góllal győzött Kína ellen Debrecenben. A csapat elsősorban jó védekezésének köszönhetően méltó választ adott az utrechti vereségért. noi valogatott - magyar-francia mti01

Merész András pár napja hirdetett vb-keretet, így már az a tizenhárom játékos csobbanhatott a cívisvárosban a vízbe, akik ott lesznek a kazanyi vb-n.

A kínaiakkal már többször is megmérkőzött idén a csapat. Edzőmérkőzéseken és kétkapukon túl, az utrechti tornán 9-8-as vereséget szenvedett a csapat.

Nin révén még a kínaiak szereztek vezetést, de erre szép választ / válaszokat adtak a lányok. Szücs akcióból egyenlített, majd Antal már 2-1-re módosította az állást. A továbbiakban pedig növelte a csapat előnyét. 5-1-el mehetett a csapat az első negyed után pihenni. A második nyolc percben zsinórban három gólt szereztek a kínaiak, és ezzel feljöttek egyre. A hajrában Menczinger ejtette át a kapust előnybe, így kétgólos különbsége6-4.

A harmadik negyed végén visszállt a négygólos különbség, Antal ejtésével kezdődött a negyed, majd Nin szólt a magyar gólgyártás közbe. Ezek után Bujka már a második találatát szerezte, sőt Illés is gólt lőtt, 9-5. A záróakkordban Kisteleki már ötre hízlalta az előnyt, ezek után pedig a számszerű eredmény volt kérdéses nem a győztes kiléte. A vége 11-5 lett, Garda még vágott egy ötöst.

A női válogatottat legközelebb jövő hét szombaton láthatjuk a Vodafone-kupa keretében, amikor az ausztrálokkal játszik felkészülési mérkőzést.

Felkészülési mérkőzés:

Magyarország – Kína 11-5  (5-1, 1-3, 3-1, 2-0)

Magyarország: Bolonyai – Antal 2, Kisteleki 1, Szücs 1, Keszthelyi 1, Tóth, Garda 1 csere: Czigány 1, Takács, Illés 1, Bujka 2, Menczinger 1, Gangl

Kína: Yang – Nin 2, Sun, Song, Zhong, Zhao, Wang, csere: Tian, Mei, Xiong, W. Zhang 1, J. Zhang 2, Peng

Merész András, a mérkőzés után: Minden dicséretet megérdemel a csapat, hiszen pénteken még kemény edzést tartottunk. Ez egy jó felmérő és erődemonstráció lehet a kazanyi vb-re. Az a végtelen mennyiségű munka, amit elvégzett csapat az öt hétben ki kell jönnie valamikor.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek