2015 július 11.

Felkészülési mérkőzés: Utolsó másodpercekben győzött női válogatottunk

Női válogatottunk négy gólos hátrányból jött vissza az ausztrálok ellen és végül egy találattal nyerte meg a presztizsmeccset

2015vdafonekupa3napnoi02

A Merész András irányította válogatott a Vodafone-kupa keretében csapott össze a világliga ezüstérmes Ausztrálokkal. Keszthelyiék egy hete győzték le Kínát egy felkészülési mérkőzésen Debrecenben 11-5-re, majd pihenőt kaptak, de már a héten, most éppen Ausztrália ellen itt volt az újabb feladat.

A mérkőzés előtt Antal Dórát köszöntötte Nemcsik Balázs a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára 100. válogatottsága alkalmából. A találkozó elején beragadt a női válogatottunk, bár 2-3-ig tartotta magát, ezek után Knox, Zagame és Southern találataira nem érkezett válasz, így 2-6 állt az eredményjelzőn az első negyedet követően. A második nyolc perc abszolút a magyar lányoké volt. Kisteleki kezdte meg a gólgyártást, majd Illés és Takács is betalált. Keszthelyi duplája pedig a végén már a vezetést jelentette, 7-6.

2015vdafonekupa3napnoi01

A fordulás után tartotta a csapat egygólos előnyét. Az ausztráloktól egyenlítésre futotta csak a harmadik negyedben rendre. A záróakkordra Szücs Gabriella révén 9-8-as vezetéssel mehettünk pihenni. Az utolsó negyedben sem eresztette egymást a két gárda, egészen a végig, ekkor egy büntetőt ítéltek meg a javunkra, amelyet Bujka értékesített, így 11-10-re győzött a válogatott.

A két csapat még háromszor meccsel egymással, mielőtt elutazik a vb-re.

Felkészülési mérkőzés, (Budapest):

Magyarország – Ausztrália 11 – 10 (2-6, 5-0, 2-2, 2-2)
Gólszerzők: Keszthelyi 4, Illés 2, Antal 1, Kisteleki 1, Szücs 1, Takács 1, Bujka 1 ill. Webster 3, Knox 2, Zagame 2, Arancini 1, Barr 1, Southern 1

Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek