2016 július 03.

Felkészülési mérkőzés: biztató jelek, de ismét vereség az amerikaiaktól

Harmadik felkészülési mérkőzésén is kikapott női válogatottunk az amerikaiaktól. Az összecsapáson három gól volt a két csapat között, így a végére egyre közelebb került Bíró Attila csapata riválisához.

noi vb magyar-usa01

Az első meccsen még 13-6-ra, a másodikon 11-6-ra, míg most 10-7-re kapott ki a csapat New Yorkban az olimpiai-, Világbajnok nem mellesleg friss Világliga győztes amerikaiaktól.

“Hajrá, Magyarország” – a Himnusz után közvetlen ezt lehetett hallani a lelátóról, ahol a lányok rögtön meghálálták a drukkolást, hiszen az első negyedben kétszer is vezettek. A második negyed azonban 2-2-ről kezdődött, ahol már 4-2-re is mentek az amik, ekkor Keszthelyi egy ötösből faragott a hátrányon, 4-3. A nagyszünet után 6-3 is állt az eredményjelzőn, ám nem hagyta annyiban a magyar csapat 2-1-re megnyerte a hajrát, így 6-8-ról várhatta a záróakkordot. Az utolsó negyedben egy ötöst értékesítettek a hazaiak, Steffens lövését nem tudta védeni Kasó, majd a hajrában még egy-egy találat született, a vége így 10-7-es amerikai győzelem lett.

A csapatot itthon július közepén a BENU-Kupán láthatjuk a Margitszigeten.

A teljes mérkőzés: 

Felkészülési mérkőzés (New York, USA)

Egyesült Államok–Magyarország 10–7 (2–2, 2–1, 4–3, 2–1)

Egyesült Államok: Johnson – Fattal 1, Steffens 3, Mathewson 1, Neushul 1, M. Fisher, Craig 1. Csere: Musselman 1, Sidemann, Clark 1, A. Fisher, Gilchrist 1. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian

Magyarország: Kasó – Somhegyi 1, Szücs G., Keszthelyi 2, Csabai, Menczinger, Garda. Csere: Antal 1, Kisteleki H. 1, Takács O. 1, Illés 1, Tóth I., Bujka 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Gól/emberelőny: 4/11, ill. 1/8
Gól/ötméteres: 2/2, ill. 1/1Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek