2015 április 23.

„Fel kell mutatnunk, milyen karrierek léteznek”

Dr. Hoffmann Tamással, Újbuda polgármesterével a Föld Napja alkalmával beszélgetett a vizpolo.hu. Újbuda az A-Híd OSC egyik támogatója – a sportolók is részt vettek az eseményen.

hoffmann tamas2

(Forrás: Újbuda)

Az OSC éppen a bajnoki elődöntőre készül, a játékosok addig edzőtáborokkal, erős ellenfelekkel vívott barátságos meccsekkel – és egy kis reggeli tornával tartják karban a formát. Az újbudai klub kapcsán nem álljuk meg, hogy ne jegyezzük meg: a vízilabdázás remek propagandái, rengeteg rendezvényen ott vannak, segítenek, a (már persze így is rendkívül népszerű) sportágat népszerűsítik,ahol lehet. Újbuda polgármesterével az OSC-ről és a vízilabdához fűzött viszonyáról beszélgettünk.

– A sport, a mozgáskultúra mindenkinek egyformán fontos, a legkisebbektől az idősebb korosztályokig – kezdte dr. Hoffmann Tamás. – Nyilvánvalóan a megfelelő mozgásformát kell megtalálni. A városi életforma, a rohanó életünk gyakran nem teszi lehetővé, hogy mozogjanak, természetbe menjünk. A Föld Napja kiváló alkalom arra, hogy a környezettudatosságot és a sportot egyként kezelve egyrészt odafigyeljünk a környezetünkre, másrészt saját testünkre és saját egészségünkre is odafigyeljünk.

hoffmann tamas

(Forrás: Újbuda)

– Újbuda és az OSC között erős kötődés közismert.

Támogatjuk a klubot, hiszen a gyerekeknek és a fiatalabb korosztálynak azt is fel kell mutatni, hogy milyen karrierek léteznek az életben. Ebből a szempontból a vízilabda tökéletes, hiszen bár nemrég lelt otthonra kerületünkben, de máris igen magas színvonalon teljesít, válogatott játékosokkal. Emellett megemlíteném a kosárlabdacsapatunkat, a MAFC-ot, amelyik az egyetlen fővárosi együttes a bajnokságban, illetve az U18-ban a nők nyerték a nemzeti bajnokságot. Amúgy is az iskolákra épülve széles utánpótlásbázis található a kerületben. De nem csak az élsportot, hanem természetesen a tömegsportot is támogatjuk, például nagyon népszerű az a három futókör, amelyet most hoztunk létre, és töltik meg élettel a városrészt.

– Korábban vízilabdázott, a sportághoz való kötődése közismert.

– Az OSC minden meccsén kint vagyok, már amikor hivatali teendően megengedik. És nem egyedül, hanem a családdal, hiszen fiam és lányom egyaránt nem csak nézők, de az utánpótlás korosztályban űzik is a vízilabdát.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek