2014 október 08.

Fedett uszodakomplexum épül Gödöllőn

A kormány döntése értelmében több mint 3,5 milliárd forintos beruházással új uszodakomplexum épül Gödöllőn – jelentette be Vígh László, a beruházás miniszteri biztosa szerdán a Pest megyei városban.godolloi uszoda01

A Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerint a Szent István Egyetemen tartott sajtótájékoztatón a biztos elmondta, az 50 méteres versenymedence, valamint a hozzá tartozó 1000 fős lelátó, a 25 méteres tanmedence, illetve a konditerem és wellness részleg 2016 tavaszára készülhet el, s ez százezer ember életminőségét javíthatja.

Vígh László tájékoztatása szerint a létesítmény rangos versenyek megrendezésére is alkalmas lesz, tanmedencéje és wellness funkciói pedig a környéken élő gyerekeket és szabadidős sportolókat szolgálják majd.

“Évtizedes problémát old meg a kormány azzal, hogy támogatja az új gödöllői uszoda építését, a Pest megyei város lakói ugyanis legalább húsz éve várnak rá, hogy megfelelő körülmények között mozoghassanak, sportolhassanak” – mondta Vígh László, aki arról is beszélt, hogy az uszoda akadálymentes lesz, így fogyatékkal élő emberek és parasportolók is használhatják majd.

Megjegyezte, hamarosan kiírják a tervpályázatot, így elképzeléseink szerint akár már 2015 végére elkészülhet az új uszoda. A tervezésnél kiemelt szempont lesz a megújuló energiaforrások igénybevétele, például napkollektorok használata, valamint az elfolyó uszodavíz hőjének újbóli hasznosítása.

A kormány döntése értelmében az új uszoda a gödöllői Szent István Egyetem kertészeti tanüzemének területén épül meg, a kertészetet pedig egy más helyszínre telepíti át az intézmény.

Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora kiemelte, hogy a beruházással több mint 6000 hallgató számára elérhetővé válik egy újabb sportolási lehetőség.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.