2016 augusztus 17.

Faragó Tamás: A büntetőpárbajra nem nagyon lehet felkészíteni a játékosokat

Az olimpiai, és világbajnok legenda is megszólalt az elbukott negyeddöntő után. 

faragotamas MTI EPA

Fotó: MTI/EPA

„Montenegró egy kiváló csapat, ráadásul ellenünk pontosan és nagyon jól kezdett, annak ellenére, hogy végül fölálltunk a hátrányból és fantasztikusan jól játszottunk, de az egy balszerencse, hogy gyakorlatilag vereség nélkül kénytelenek vagyunk az 5-8. helyért játszani” – emelte ki Faragó Tamás az Inforadio-nak.

Az erős meccs utáni mindent eldöntő tíz lövéses büntetőpárbajra nem nagyon lehet fölkészíteni a játékosokat – jelezte az olimpiai- és világbajnok vízilabdázó.

A tegnapi meccsről az olimpiai bajnok eképp vélekedett: „A büntetőt lövő játékosoknak egyéni felelősségük van. Természetesen ott van a csapat, mindenki izgul. Még azt sem lehet mondani, hogy pont a sztárjátékosokra lehet az egészet építeni vagy nem építeni… A vízilabdában öt méterről belőni szerintem sokkal nehezebb, mint büntetőt dobni a kézilabdában vagy esetleg a futballban egy 11-est belőni” – hangsúlyozta Faragó Tamás.

“Ebben az orosz rulettben, amit a végén mindenki láthatott és tapasztalhatott, egy büntetőt nem tudunk belőni, és bár lehet elemezni, hogy hol rontottuk el, a magyar válogatott kihozta magából, amennyit tudott” – mondta Faragó.

Pólósaink holnap a brazilok ellen ugranak vízbe a5 5. helyért, első ízben.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek