2018 december 29.

Faragó értékelte a 2018-as évet

A legendának markáns véleménye volt az idei esztendőről.

farago01

Sikerek és kudarcok és érték a magyar vízilabdázást az elmúlt esztendőben, de azért az leszögezhető: továbbra is ott van a világ élvonalában

– mondta az InfoRádiónak

Faragó Tamás.

“Az Eb-n elért nyolcadik helyről nem szabad megfeledkezni, az egy nagy csalódás volt a magyar vízilabdasportnak, főleg a férfi válogatottnak.

Nem tudom, mikor szerepeltünk ilyen rosszul. Fölmerültek olyan kérdések, amiket meg kellett oldani, de hát a későbbiekben az eredmények bizonyították, hogy Märcz Tamás és a fiúk képesek arra, hogy a hullámvölgyből kilábaljanak” – mondta Faragó, aki szerint most igazából nem tudni, “hol vagyunk”, hiszen a Világliga-ezüstérem és a Világkupa-győzelem úgymond “felmérő tornán” született siker, ami mellett azért örülhetünk és büszkék lehetünk arra, hogy a FINA az év csapatának választotta a magyar férfiválogatottat.

“A női csapat teljesítménye mindig bravúr. Sajnos figyelembe kell venni, hogy Magyarországon hány kislány és nő vízilabdázik. 700-800 igazolt versenyző van, nekik kell ugyanazt az eredményt elérni, mint a 40-50 ezres merítésű Egyesült Államoknak vagy Ausztráliának, de beszélhetünk a kanadaiakról, az olaszokról, a spanyolokról, az oroszokról is, mégis ugyanazt az érmet osztják, amit úgymond sokkal olcsóbb elérni” – húzta alá Faragó Tamás, aki szerint az Eb-negyedik hely elfogadható a csapattól, amelytől a magyar vízilabda hagyományainak megfelelően “továbbra is várjuk a bravúrt”.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek