2019 szeptember 11.

Faragó: az amerikaiak szó szerint agyonvertek minket

A legenda nem rejtette véka alá a véleményét az amerikai meccs után.

Mint ismeretes, a funchali junior vb-n 8-7-re kikapott a csapat az amerikaiaktól, a találkozó után olimpiai bajnokunk értékelt az utanpotlassport.hu-nak:

“A lányok mindent megtettek a győzelemért és hihetetlen nagyot küzdöttek. A mérkőzés más szempontból volt csalódás. A világbajnokságra úgy jöttünk ki, hogy az új szabályok majd itt érvényesülnek. A sok-sok szakember számos értekezleten összejött és azt mondta, a vízilabdán úgy kell változtatni, hogy az látványosabb, élvezhetőbb és ne verekedős sportággá alakuljon. Ezen a mérkőzésen ezt nem tapasztaltuk. A két bíró partner volt az amerikai felfogásban, úgyhogy szó szerint agyonvertek minket. Ráadásul több kiállítást kapott az ellenfél és három büntetőt is ítéltek a javukra. Az utolsó pillanatban is egy megkérdőjelezhető kiállítás döntötte el a mérkőzést. Persze, mi is követtünk el hibákat, de elsősorban azt, hogy nem pankrációra készültünk – ebben én is felelős vagyok, hiszen megpróbáltunk egy olyan játékot játszani, ami a vízilabdát képviseli. A mi csapatunk fiatal, egy-két év korkülönbség pedig 10-20 kiló különbséget jelent. A halálcsoportunkban minden úgy alakul, ahogyan arra számítottunk. Négy hihetetlen erős csapat küzd egymással. Ebbe a négyesbe valahogy nem került gyenge csapat, a többibe kettő is. Erről érdeklődtem a nemzetközi szövetségnél is, de nem tudtak érdemleges választ adni. Mindenesetre az van, hogy szerdán a japánok ellen nyernünk kell. Ez nem lesz egyszerű, mert ügyesek, gyorsak, okosak és becsülendő vízilabdát játszanak. A meccs után pedig várjuk, hogy az eredményünk mire lesz elég” – fogalmazott Faragó Tamás.

Ma Japán következik, ellenfelünk előző két meccsén döntetlent játszott az amerikaiakkal és egy góllal kikapott az ausztráloktól.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek