2014 július 16.

Európa-bajnokság, 3. nap: Az olaszok simán nyertek, a spanyolok kikaptak

Az Eb harmadik napján a női válogatottak is megkezdték szereplésüket. Az első összecsapáson a görögök éppenhogy nyertek a britek ellen… Eredményekkel, nyilatkozatokkal…

2014 eb 3nap01
Az Eb női nyitómeccse kiélezett összecsapást hozott, a görögök csak az utolsó negyedben tudták a maguk javára fordítani a találkozót. A háromgólos Tsoukala a hátán vitte a csapatát, akik végül behúzták a három egységet.

Nagy-Britannia-Görögország 7-9 (1-2, 3-2, 2-2, 1-3)
Gólszerzők: Gibson-Byrne 3, Wilcox 2, Musgrove 1, Winstanley 1 illetve Tsoukala 3, Plevritou 2, Asimaki 2, Diamantopoulou 1, Manolioudaki 1

Konstantinos Vamvakaris, a britek szövetségi kapitánya: Kicsit nehéz volt számomra pont a görögök ellen bemutatkozni, de ahogy elkezdődött a mérkőzés akkor már tudtam a saját csapatomra koncentrálni. Jól játszottunk, de az utolsó negyedben kaptunk két könnyű gólt és onnantól már nem tudtunk lépést tartani a görögökkel. Büszke vagyok a csapatomre, jó úton járunk, hiszen a csökken a világ legjobbjai és köztünk a különbség

Georgios Morfesis, a görögök kapitánya: Már 25 napja nem játszottunk meccset, úgyhogy ezért voltunk feszültebbek a kelleténél. Az utolsó negyedben sikerült megtalálni a játékunkat, azt, amit játszani kell nekünk a torna későbbi szakaszában.

Olaszország könnyedén lépett túl a franciákon. A mérkőzésen csak a harmadik negyedben tudta tartani magát a gall együttes, ekkor egyet kapott.

Olaszország – Franciaország 14 – 4 (3-1, 4-1, 1-0, 6-2)
Gólszerzők: Radicchi 3, Di Mario 3, Bianconi 3, Queirolo 1, Motta 1, Aiello 1, Emmolo 1, Palimieri 1 illetve Clomes 2, Guillet 1, Tardy 1

Fabio Conti, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: Bemutatkozásnak jó volt ez a meccs. A legfontosabb az volt, hogy szokjuk a légkört, a medencét, a napsütést. Budapesten mindig óriási élmény játszani, a szurkolók imádják a vízilabdát és remek hangultot teremtenek. A mai mérkőzésen nem az számított, hogy hány góllal nyerünk. Ha a csoport élén akarunk zárni minden ellenfelünket le kell győznünk.

Lou Counil, a franciák mestere: Szerettük volna jól kezdeni az Eb-t, de sajnos az olaszok erősek voltak. Úgy tekintettünk erre a mérkőzésre mint egy felkészülésre az oroszok ellen. Be szeretnénk jutni a negyeddöntőbe, ehhez pedig le kell győzni őket.

Némi meglepetésre a nap harmadik mérkőzésén az oroszok egy góllal legyőzték a világbajnok spanyolokat. A mérkőzés utolsó másodpercében még Tarrago eleresztett egy sistergős bombát, de ez lejött a kapufáról.

Oroszország – Spanyolország 10 – 9 (2-2, 2-3, 3-2, 3-2)
Gólszerzők: Ivanova 4, Prokofyeva 2, Karimova 1, Krimer 1, Abdiziakova 1, Grineva 1 illetve Tarrago 3, Garcia 3, Pareja 1, Blas 1, Lopez 1

Mikhail Nakoryakov, az oroszok mestere: Igazi vízicsata volt. Nagyon örülök, hogy mi tudtunk nyerni, egyáltalán nem lepett meg az eredmény. A célunk, hogy megnyerjük az Eb-t, ehhez viszont mindenkit le kell győznünk.

Miguel Oca, a spanyolok szövetségi kapitánya: Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, akár mi is nyerhettünk volna. Sajnos az utolsó negyedben elkövettünk néhány hibát. Nem szabad cslódottnak lennünk hiszen ez volt az első meccs. Hieszem, hogy még megnyerhetjük az Eb-t.

Fotó: SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.