2014 július 14.

Európa-bajnokság, 1 nap: Horvát győzelem a nyitányon, Szerbia hengerelt

Az Európa-bajnokság nyitányán a horvátok öt góllal voltak jobbak a német válogatottnál. A második találkozón Grúzia csak az első negyedig tudta tartani a románokkal a lépést, míg a harmadik találkozón Szerbia simán győzött a franciák ellen. Eredmények, nyilatkozatok az első napról.

2014 eb 1nap horvat - nemet01
A horvát válogatott meggyőző játékkal lépett túl a németeken az Eb nyitányán. Ivica Tucak együttese öt góllal is jobbnak bizonyult ellenfelénél.

A második találkozón, az újonc Grúzia megmutatta mire képes, de ez csak az első negyedre volt igaz, hiszen utána a románok nagyobb sebességi fokoztba kapcsoltak.

A harmadik mérkőzésen Szerbia valóssággal kiütötte a franciákat, Filipovicsék 16-5-re győztek a gallok ellen.

Montenegró sem akart lemaradni a horvátoktól, hiszen ők is öt góllal verték a mai ellenfelüket, Görögországot.

Vízilabda Európa-bajnokság, első nap, eredmények és nyilatkozatok:

Horvátország – Németország 10 – 5 (4-3, 2-0, 3-0, 1-2)
Gólszerzők: Jokovic, Muslim, Buslje 2-2, Dobud, Bukic, Loncar, Buljubasic 1-1, illetve Schueler 2, Bukowski, Obschernikat, Eidner 1-1

Ivica Tucak, a horvátok szövetségi kapitánya: Nem játszottunk valami jól az első negyedben, de utána összeszedtük magunkat. Összeségében bizakodó vagyok a holnapi mérkőzés előtt.

Nebojsa Novoselac, a németek szövetségi kapitánya: A mérkőzés előtt elemeztük a horvátok játékát, de sajnos nem voltunk elég erősek ma. Csalódott vagyok a végeredmény illetően. Az új szabályok egyáltalán nem támogatják az attraktív vízilabdát, attól félek ha két erős csapat találkozik brutalitsába torkollhat a mérkőzés vége.

Románia-Grúzia 11-6 (3-4, 3-1, 2-0, 3-1)
Gólszerzők: Radu, Negran 3-3, Diaconu 2, Cretu, Matei Guiman, Minnea 1-1, illetve Jelaca 3, Tsrepulia, Elez, Khvedeliani 1-1

Dejan Stajojevic, szövetségi kapitánya: Büszke vagyok a srácokra. A harmadik negyedtől jól játszottunk és agresszívitásunkkal sikerült megtörnünk ellenfelünket. Most viszont el kell felejtenünk ezt a mérkőzést, holnap Olaszország következik.

Jovan Popovic, a grúzok szövetségi kapitánya: A rutin hiányzott a csapatból. Az első két negyedben jól játszottunk, de utána szétesett a játékunk. Nincsenek nagy reményink a tornával kapcsolatban, de azt szeretnénk megmutatni, hogy mi is tudunk vízilabdázni.

Franciaország – Szerbia 5 – 16 (1-4, 1-3, 0-3, 3-6)
Gólszerzők:Camarasa, Bodegas 2-2, Blary 1, illetve Nikic 4, Mandic, Pijetlovic, Filipovic, Prlainovic 2-2, Cuk, Gocic, Aleksic, Mitrovic 1-1

Florian Bruzzo, a franciák szövetségi kapitánya: A szerbek egy nagyon erős csapat, jó vízilabdát játszanak. Meg akartuk nézni egy ilyen ellenfél ellen mit is tudunk. Azt gondolom, hogy az elit mögött járunk két-három lépéssel. Elvesztettünk egy jó játékost rögtön a mérkőzés elején, és utána idegesek lettünk.

Dusan Mandic, a szerbek egyik húzóembere: Örülök a győzelemnek, tekintve, hogy ez volt az első mérkőzésünk a tornán. Minden meccset így kell kezdenünk mind a mait, nagyon várom már a magyarok elleni összecsapást.

 

Montenegró – Görögország 11 – 6 (1-1, 4-1, 3-2, 3-2)
Gólszerzők: Ivovic 3, Kilokac 2, Paskovic 1, Petrovic 1, D. Bruguljan 1, M. Janovic 1, N. Janovic 1 illetve Fountilis 2, Vlachopulos 2, Tigkas 1, Afrudakis 1

Ranko Perovic, a montenegróiak szövetségi kapitánya: Nem számítottunk rá, hogy ilyen simán győzünk majd, ez kellemes meglepetés volt.

Olaszország – Oroszország 13-6 (3-1, 4-3, 4-1, 2-1)

Alessandro Campagna, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: A végeredmény ellenére nem volt egy könnyűű meccs, küzdeni kellett a győzelemért. Jó formában vagyunk. Reméljük, hogy meglepetés tudunk okozni.

Erkin Shagaev, az orosz válogatott szövetségi kapitánya: Ez egy nagyon fiatal csapat. Kielemezzük a hibákat és megpróbáljuk a következő meccsre kijavítani azokat.

Spanyolország – Magyarország 9-12 (2-2, 2-4, 2-3, 3-3)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.