2015 október 15.

Euro Kupa: Nagy dobás előtt a Fradi és a Szeged

A hétvégén a Fradinak és a Szegednek a legjobb nyolcba kerülés a tét az Euro Kupában. A cél eléréshez a zöld-fehérek Nápolyban, még a Tisza-partiak Splitben küzdenek.

fradi-Honved2015100702

A két csapat közül valamivel a Szeged van könnyebb helyzetben. A Fradiban pár hete nagy sérüléshullám vette kezdetét. A Vasas elleni bajnokin halasztást kértek, ám ebbe az angyalföldiek nem mentek bele, de így is nyertek a zöld-fehérek. Akkor  még Varga Zsolt vezetőedző nem tudta, ki lesz bevethető a nápolyi túrán. Ami pedig az ellenfeleket illeti: a házigazda Acquachiara valamint két orosz csapattal kell felvennie a versenyt az együttesnek. Nem kétség a már említett probléma miatt igen nagy szerep hárulhat a hadra fogható játékosok között.

A Szeged Splitbe utazott. Varga Péter együttese a két horvát együttessel, a Mornarral és a Jadrannal küzd meg valamint a Canottieri Napolival. A magyar csapat pár napja 13-6-ra kapott ki a Szolnoktól. Két vereséggel és két győzelemmel áll az itthoni pontvadászatban, de az Euro Kupában mentelt, hiszen másodikként jutott tovább az előző körben.

A csoportokból az első két helyezett jut tovább. A négy gárdához csatlakozik a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből a négy kieső.

Az Euro Kupa programja:

Október 16., péntek:

A-csoport

18.30 Sintez Kazany-Ferencváros PQS Waterpolo
20.15 Acquachiara-Kirishi

B-csoport

19.00 Mornar Split – Szeged Diapolo
20.30 Jadran Split – Canottieri Napoli

Október 17., szombat:

A-csoport

18.30 Kirishi-Sintez Kazany
20.15 Ferencváros PQS Waterpolo-Acquachiara

B-csoport

19.00 Mornar Split – Canottieri Napoli
20.30 Jadran Split – Szeged-Diapolo

Október 18., vasárnap:

A-csoport

9.30 Ferencváros PQS Waterpolo-Kirishi
11.15 Acquachiara-Sintez Kazany

B-csoport

10.30 Szeged-Diapolo – Canottieri Napoli
12.00 Mornar Split – Jadran Split

Sz. B.

Kapcsolódó cikkek