2014 június 30.

Erősödik a szerb vonal a Reccónál

Filip Filipovics a Radnicski Kragujevácot elhagyva a Reccóban fog szeptembertől játszani. A balkezes klasszis mellett még két szerb fogja erősíteni a bombaerős együttest a következő idényben.

Filip Filipovic02
Ahogy az várható volt, Igor Milanovic kinevezése után, a Recco szerb játékosokkal erősített.

A nagy dobás nem vártatott sokáig magára, hiszen pár nappal az edző kinevezése után, bejelentette a klub, hogy Filip Filipovicsot is szerződteti. A régi-új játékos 2009-2012-ben már játszott a csapatban, 2011-ben a FINA az év legjobbjának választotta Filipovicsot, aki így nyilatkozott kontraktusáról: ‘Néhány nappal ezelőtt, a Recco elnöke keresett meg. A héten pedig Olaszországba utazom, ahol aláírom a szerződésem.’  Ez lez az első alkalom, hogy a balkezes klasszis Igor Milanoviccsal dolgozik együtt: ‘Soha nem volt lehetőségem együtt dolgozni Igorral, de mindigis akartam, most végre sikerül. Semmi nem garantálja a sikerünket, de azt hiszem nem fog elmaradni.’

Így, öt idegenlégióssal vág neki a következő szezonnak a Recco, hiszen Aleksandar Ivovic és Maro Jokovics mellett honfitársaival, Dusko Pijetloviccsal és Andrija Prlainoviccsal is együtt tud majd pólózni Filipovics.

A klasszist minden bizonnyal láthatjuk majd a budapesti Eb-n is játszani a szerb válogatottban. Nem is olyan sokára július 17-én a magyar válogatott a szerbekkel néz farkasszemet a kontinenstorna csoportkörében.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.