2014 október 30.

Emléktáblát állítottak a sportban sikeres állatorvosoknak

Nem hétköznapi eseményre került ma sor. Budapesten az Állatorvos-tudományi Egyetemen márványtáblát avattak, melyen az egyetem olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet nyert, valamint világversenyeken a nemzeti válogatottal aranyérmet szerzett szövetségi kapitányok nevei olvashatók. A nyolc névből, öten vízlabdázók…

emlektablaavatas02

Sótonyi Péter és Simicskó István az emléktábla leleplezésekor! (Fotó: vizipolo.hu)

Az ünnepséget Sótonyi Péter dékán szavai nyitották, aki történeti áttekintője után emlékeztetett mennyire nagy öröm ez az ünnepség az egyetem életében. Ezután Simicskó István sportért felelős államtitkár mondta el beszédét, aki hangsúlyozta: Fontos pillanat ez az egyetemen életében, hiszen olyan kiváló embereknek állít emléket, akik példaképek, és akik nemcsak a sport, de az állatorvoslás tudományában is maradandót alkottak.

Kemény Dénes ünnepi beszédében elmondta: Az ember sokszor hallja, énekli a magyar himnuszt, a legkedvesebbek azok voltak számomra, amelyet egy-egy döntő után hallhattam, de ehhez a tíz alkalomhoz hozzáteszem azt amikor a diplomát kaptuk és a mait.

Az avatóünnepségen, majdnem mind a nyolc érintett klasszis sportolónk jelen volt, ketten azonban nem tudtak ott lenni, Konrád Jánost betegsége, még Magyar Zoltán külföldi útja tartotta távol.

Az emléktáblán öt vízilabdázó, Konrád János, Sárosi László, Faragó Tamás, Kemény Dénes és Tóth Gyula neve szerepel. Egy tornászé Magyar Zoltán, és két úszó Wladár Sándor és Hargitay András neve olvasható.

emlektablaavatas01

Balról-jobbra: Sárosi László, Tóth Gyula, Hargitay András, Kemény Dénes, Wladár Sándor (Fotó: vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek