2015 október 04.

A Szeged behúzta az utolsó meccsét is az Euro Kupában

A már biztos továbbjutás tudatában szálltak ma medencébe a csapatok az Euro Kupa selejtezőjének utolsó napján. A Szeged a Jadran Split együttesén kerekedett felül.

Szeg_Spl

I. negyed:

Meixner Marcell védésével kezdődött a találkozó. Az első négy perc a csapatok védekezéséről szólt, egyik együttes sem tudott elérni találatot. Manhercz Krisztián szerezte meg a vezetést a Szegednek egy megúszást követően. Luka Vukic lövését követően 1-1. Aljosa Kunac is megszerezte első találatát, 2-1 a szegediek javára. Újabb gól már nem született az első játékrészben.

II. negyed:

A második ráúszásnál is a horvátok hozták el elsőnek a labdát, majd egy emberelőnyös szituációból Boris Pavlovic egyenlített. Aljosa Kunac az ellentámadásból visszaszerezte a Szeged előnyét, 3-2. Boris Pavlovic ismét betalált, újra egál. Kettős emberelőnyt követően Kiss Csaba is feliratkozott a gólszerzők listájára. Sedlmayer Tamás kettőre növelte a szegediek előnyét, 5-3. Andro Franicevic szépített a játékrész ötödik percében. Két kapufát követően Manhercz Ádám góljával kialakult a félidei 6-4-es eredmény.

III. negyed:

Sedlmayer Tamás révén 7-4-re húztak el a csongrádiak. Duje Bustovacic emberelőnyből szépített, 7-5. Varga II. Zsolt és Sedlmayer Tamás találatával 9-5-re módosult az eredmény. Az utolsó percben Andro Franicevic ötméteresből megszerezte második gólját is, ekkor 9-6 állt az eredményjelzőn.

IV. negyed:

Varga II. Zsolt nyitotta a gólok sorát, melyre Luka Vukic válaszolni tudott,  10-7. Vukic megszerezte harmadik találatát is, kettőre zárkóztak fel a horvátok. Emberelőnyből Pellei Frank is megszerezte első találatát a mérkőzésen, ezzel 11-8. Kiss Csaba először ötméteresből volt eredményes, majd emberelőnyből is betalált, megszerezve ezzel a harmadik találatát. Az utolsó percben Anteo Divkovic 13-9-re hozta fel a Split együttesét. Manhercz Krisztián újabb gólja keretbe foglalta a mérkőzést, 14-9-re győzött a Szeged együttese.

Varga Péter (A Szeged edzője): “Az elsődleges célunk a továbbjutás volt, produkáltunk egy nagyon jó mérkőzést az Acquatiara ellen, ez megteremtette azt a lehetőséget, hogy akár a csoportelsőségért is harcoljunk. Egy balszerencsés góllal kikaptunk a Ferencvárostól, de abszolút elégedett vagyok a látottakkal. Iszonyat megterhelő volt mind fizikálisan, mind pszichésen ez az öt nap. Próbáljuk kipihenni magunkat, mert szerdán már utazunk Egerbe. Utána szombaton játszunk majd a Tatabányával, majd rá következő kedden a Szolnokkal, utána pedig utazhatunk megint az Euro Kupa következő helyszínére. Kipihenten egy egy ilyen nagyobb mérkőzést sokkal jobb lejátszani, azt gondolom, hogy továbbra is a bajnokságra kell koncentrálnunk, a nemzetközi kupában pedig ha olyan csoportba kerülünk, természetesen tovább kell jutnunk.”

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek