2015 október 01.

A vártnál könnyebben győzött a Szeged

Igazi csatának ígérkezett a kora délután kezdődő Szeged és a Acquachiara összecsapása. Mind a két csapat győzelemmel kezdte a tornát, de az egyiknek el kellett veszítenie 100%-os mérlegét. A szegediek nagyszerű védekezéssel legyőzték az olasz együttest.

A Szeged együttese az Euro Kupa első napján győzelemmel mutatkozott be a Strasbourg csapata ellen, mai ellenfele az az Acquachiara volt, aki az első játéknapon 15-6 arányban verte a Primorac együttesét.

szeged_acquaFotó: vizipolo.hu

I. negyed:

Jól kezdte a találkozót a Szeged együttese, Aljosa Kunac és Kiss Csaba gyors góljainak köszönhetően 2-0-ás vezetésre tette szert. A negyedik percben emberelőnyös szituációban Sánta Dániel volt eredményes, ekkor már 3-0-állt az eredményjelzőn. Egy dupla emberelőnyös szituációban hibázott a Szeged, amit Giacomo Lanzoni büntetett, 3-1-re szépítettek a nápolyiak. Lanzoni kedvett kapott a gólszerzéshez, megszerezte második találatát is. Két perccel a játékrész vége előtt Chilkó Márton is gólt dobott, 4-2-vel ért véget a negyed.

II. negyed:

A második percben Giuseppe Valentino 4-3-ra módosította az állást. Milos Korolija részesült piros lapos kiállításban a második negyed negyedik percében. Az emberelőnyös szituációkat nem tudta kihasználni a Szeged, de egy megúszást követően Sedlmayer Tamás 5-3-ra alakította az eredményt. Aljosa Kunac emberelőnyből szerzett gólt, visszaállt a háromgólos különbség a negyed végére. 6-3-as állásnál mentek a csapatok a félidei szünetre.

III. negyed:

Szegedi góllal indult ez a játékrész is, immáron négy gól a különbség a két együttes között. Giacomo Lanzoni megszerezte harmadik gólját is, 7-4 az állás. Ötméteresből Manhercz Krisztián is megszerezte első gólját. A játékrész utolsó percében emberelőnybe került a szeged, de Manhercz lövését ezúttal hárította a kapus. 8-4-gyel ért véget a harmadik negyed.

IV. negyed:

Az első nagy lehetőség egy emberelőnyös szituációból adódott az Acquachiara előtt, de a kapufa megmentette a szegedieket. Kiss Csaba góljával először 9-4-re módosult az eredmény, majd Coloria lötybölésével szépítettek az olaszok. Varga Zsolt találatával újra öt a különbség a két csapat között. Az utolsó percben Sedlmayer harmadik kiállítását is begyűjtötte, de a fórral nem tudott élni az Acquatiara. 10-5-ös szegedi sikerrel zárul a találkozó.

Varga Péter (A Szeged edzője): “Azt gondolom, hogy fantasztikusan teljesített a csapatom a Meixner Marci vezérletével, aki nagyon jól védett. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, nem gondoltam volna ekkora különbségre. Bíztam benne, hogy közel tudunk maradni, az, hogy ennyit közé tudtunk tenni, megnyugtatott minket és tudtuk a saját játékunkat játszani. Jól alkalmazkodtunk a körülményekhez és pontosan, precízen játszottunk. Bízom a jó szereplésben, de nagyon hosszú ez a hét. Holnap este lesz a következő mérkőzésünk, igyekszünk regenerálódni és frissíteni a játékosokat, hogy ugyanilyen jó játékot tudjunk továbbra is hozni.”

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek