2015 október 01.

Megszenvedett a Fradi, de megvan az újabb győzelem

Az Euro Kupa második napján a győzelemmel rajtoló Ferencváros és a Szeged ellen vereséget szenvedő Strasbourg mérte össze az erejét a délelőtti órákban. Egy fordulatban bővelkedő, szoros meccsen a Fradi megszerezte második győzelmét is.

Jól kezdett a Ferencváros együttese, az első napon 11-8 arányban diadalmaskodott a horvát Jadran Split ellen. Mai ellenfele, a Strasbourg vereséggel nyitott, 13-10-re maradt alul a Szegeddel szemben.

Fradi-StrasbourgFotó: vizipolo.hu

I. negyed:

A ráúszás után a Strasbourg vezethette az első támadást. Három perc elteltével megszületett a mérkőzés első találata, David Babic révén. Az ötödik percben kettőre növelhették volna előnyüket a franciák, de Gárdonyi András ötméterest hárított. Egy perccel később Aidan Roach átlövésével egyenlített a Ferencváros. A hatodik percben először Marko Babic, majd Nyéki Balázs volt eredményes, 2-2. Az utolsó percben Aidan Roach ismét eredményes volt, ezúttal emberelőnyből. 3-2-es Fradi vezetéssel ért véget a negyed.

II. negyed:

A játékrész negyedik percében Marko Avramovic révén 4-2-re nőtt a Ferencváros előnye. A hatodik percben emberelőnyös szituációban Van Peperstraete találatával szépítettek a franciák. Egy perccel később egy páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, így 5 az 5 elleni játék következhetett. Az akció végén büntetőhöz jutott a Ferencváros, azonban Nyéki Balázs ezt nem tudta értékesíteni. Így 4-3-as zöld-fehér vezetés mellett vonulhattak a csapatok a félidei pihenőre.

III. negyed:

A franciák számára indul jobban a harmadik negyed, Marko Bratic révén egyenlít a Strasbourg együttese. A középkezdést követően Marko Cuk került kihagyhatatlan helyzetbe, 5-4 a Fradinak. Újabb ötméterest hibázott a Strasbourg, Gárdonyi András ezúttal fejjel hárított. A második percben David Babic megszerezte második gólját, döntetlen az eredmény. Egy emberelőnyös szituációt követően Joel Swift értékesítette a helyzetet, 6-5. David Babicnak megjött a lövőkedve, újabb gólt ragaszt a hosszú felsőbe, erre Dőry Farkas bombával válaszol, 7-6. Potyognak a gólok, először emberelőnyből a franciák játékosa, Van Peperstraete szerzett gólt, majd Marnitz Gergő szerezte vissza a Fradi előnyét. 8-7-tel ért véget a harmadik negyed.

IV. negyed:

Marko Bratic révén tovább kapaszkodik a Strasbourg, Joel Swift gólja révén azonban visszaállt az egygólos Fradi vezetés. Aidan Roach egy kontrát követően újabb gólt szerzett, 10-8. Nikola Sutic is feliratkozott a gólszerzők közé, egy gólra jött vissza a Strasbourg. A negyedik percben ledolgozta hátrányát a francia csapat, Babic révén 10-10 az állás. Joel Swift azonban egyből értékesített egy emberelőnyt, újra a Ferencvárosnál az előny. Marko Avramovic ismét kettőt teremtett közte, 12-10. Nem adják azonban fel a Strasbourg játékosai, Igor Racunica is megszerezte első gólját. Aidan Roach elkapta a fonalat, negyedik góljával már 13-11. David Babic visszahozta a reményeket az utolsó percben, megint csak egy volt közte. Aidan Roach azonban nem hagyta annyiban, 13 másodperccel a vége előtt újabb gólt szerzett, ezzel beállította a 14-12-es végeredményt.

Varga Zsolt (Az Ferencváros edzője): “Megmondom őszintén, benne volt a pakliban, hogy egy izgalmas mérkőzést játszunk, hiszen láttuk rajtuk tegnap is, hogy egy pillanatra sem adták fel a meccset a Szeged ellen. Egy jó csapatról van szó, van négy horvát és francia válogatott játékosuk is. Mondtam a fiúknak, hogy maximálisan komolyan vegyék ezt a mérkőzést, legalább annyira, mint a tegnap estit. Nagyon könnyű elcsúszni egy olyanon, hogy azt gondoljuk, hogy a Strasbourg egy noname csapat a vízilabdában, akit senki sem ismer. Lássuk be, nagyon nehéz délelőtt vízilabdázni, nekünk kifejezetten nehéz volt ma. Ennek a tornának a nehézsége, hogy normál esetben a játékosok egy meccsen is el tudnak fáradni, itt ebből most hat van. Azt láttam, hogy fejben is és fizikálisan is már fáradtak vagyunk. Bízzunk benne, hogy a többi csapat is elfárad és ebből a kölcsönös dologból mi majd jól tudunk kijönni.”

Végeredmény:

FTC-PQS – Strasbourg         14 – 12 (3-2, 1-1, 4-4, 6-5)

A korábbi mérkőzésen:

Esslingen – Jadran Split      9-15

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek