2015 október 03.

Villogott a Fradi, tizenkét gól a különbség

Az eddig még nyeretlen Esslingen együttese várt ma a Ferencvárosra az Euro Kupa negyedik játéknapján. Álmoskás kezdés után magukhoz tértek a zöld-fehérek, és kiharcolták a 12 gólos különbséget.

FTC-ESS

I. negyed:

Az első ráúszásnál a Ferencváros együttese hozta el a labdát, ennek ellenére az első gólt Robin Frinkes szerezte. Aidan Roach egy perccel később válaszolt, 1-1. Hannes Glaser révén újra az Esslingen szerezte meg a vezetést, de ötméteresből Marnitz Gergő először egyenlíteni tudott, majd az újabb góljának köszönhetően mára zöld-fehérek vezettek 3-2-re. Tóth Márton és Nyéki Balázs is feliratkozott a gólszerzőkhöz, 5-2-re húzott el a Fradi. Heiko Nossek szépített az utolsó percben, így 5-3 állt az eredményjelzőn a negyed végére.

II. negyed:

Matthew Michalko szerezte a játékrész első gólját, erre Nyéki Balázs kontrázott, 6-4. Timo Van Der Bosch  és Marko Cuk is betalált, 7-5. Ismét ugyan ez volt a sorrend, előbb Van Der Bosch, majd Cuk volt újra eredményes. Több találat már nem született a játékrészben, 8-6-tal vonultak a csapatok a félidei pihenőre.

III. negyed:

Nyéki Balázs nyitotta a gólok sorát a második félidőben. Lukas Syka is megszerezte első találatát, 9-7. Marko Cuk és Joel Swift révén 11-7-re alakult az eredmény. Timo Van Der Bosch is belépett a háromgólosok táborába, 11-7-re szépített az Esslingen. Nyéki Balázs és Valentin Finkes talált be a játékrész negyedik percében, 12-9. Marnitz Gergő két gyors góljával már 14-9-re vezetett a Ferencváros. Marko Avramovic és Lars Hechler is megszerezte első találatát, ezzel 15-10 a játékrész vége.

IV. negyed:

Fél perc elteltével Marko Cuk volt eredményes, majd Pohl Zoltán alakította az eredményt 17-10-re. Egy gyors kontrát követően Vogel Simon gólt ért el. Tóth Márton kapott remek ütemű centerezést, majd akcióból is eredményes tudott lenni,  20-10. Joel Swift toldotta meg még egy góllal a Ferencváros előnyét. Az utolsó percben Marko Cuk tette fel a pontot az “I”-re, 22-10 a végeredmény.

Varga Zsolt (A Ferencváros edzője): “Először is szeretném megköszönni a klubvezetésnek, hogy lehetővé tették ennek a nemzetközi kupának a megrendezését és azt, hogy egy csodás hazai környezetben játszhatjuk le az összes mérkőzésünket. Kicsit álmosak voltunk az elején, kaptuk az akciógólokat centerből, belőtték az emberelőnyös helyzeteiket, ahogy a védekezésünk feljavult hátrányban is és hat a hat ellen is, visszalépegettünk és így a támadásuk elveszítette a hatékonyságát. Minden mérkőzésnek van egy saját története, most hogy így bemelegedtek a srácok, remélem ez így is marad mára és a Szeged ellen is hasonló képpen eredményesek tudunk lenni.” 

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek