2020 november 06.

Elindulhat a teljesen átszabott olasz bajnokság

Holnap kezdődik a 102. olasz bajnokság, bő egy hónappal később, mint tervezték.

Fotó: prorecco.it /archív

Hetekkel ezelőtt meghatározták a bajnokság új formuláját a koronavírus terjedésének minimalizálása érdekében. Csökkent a játékok és az utazások száma.

Ebben a szezonban 13 csapat vesz részt a bajnokságban: Pro Recco, Brescia, Ortigia, Savona, Trieszt, Telimar, Florentia, Roma, Lazio, Posillipo, Quinto, Salerno és Metanopoli.

A lemondott 2019/20-as szezon után nem volt kiesés. A tervek szerint ugyanaz a 14 csapat kezdte volna meg az új szezont. De Canottieri és a Sport Management bedobta a törülközőt, így a Canottieri helyére Metanopoli érkezett.

Az első szakaszban négy csoportba sorsolták a csapatokat, innen az első kettő jut tovább 2 négyes csoportba. A gruppetókból pedig szintén az első kettő játszik keresztbe egymással az elődöntőben.

Sajnos már most lehet olvasni két lehetséges halasztásáról, a Savona-Metanapoli és a Quinto-Pro Recco találkozókat lehet, hogy nem rendezik meg.

Az olasz férfi bajnokság 2020/2021-es lebonyolítása:

Az első szakasz csoportjai:
A csoport: Pro Recco, Quinto Genova, Salerno.
B csoport: Brescia, Róma, Trieszt.
C csoport: Ortigia, Telimar Palermo, Lazio.
D csoport: Savona, Posillipo, Florentia, Metanopoli.

Az első szakasz oda-visszavágós rendszerben zajlik (november 7., november 21., november 28., december 12., január 16. és január 30.)

A második szakasz csoportjai:
E csoport: A1, D1, B2, C2.
F csoport: B1, C1, A2, D2.
Kieséses rájátszás csoport: A3, B3, C3, D3, D4.

Az E és F csoport hat fordulója után (kettős körmérkőzéses verseny) a két csoport két-két legjobb csapata jut be a rájátszás elődöntőjébe (E1-F2, és F1-E2).

A kiesés rájátszás csoportjának 10 fordulója után az utolsó helyezett csapat visszakerül az A2 Ligába. A szövetség hamarosan bejelenti a rájátszás formátumát és a második szakasz dátumát.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek