2015 április 16.

Elhunyt Ambrus Tamás

A Ferencvárosi Torna Club örökös bajnok vízilabdázója hosszan tartó betegség után hunyt el.

ambrus tamas  

Ambrus Tamás 1964 június 27-én született Budapesten, a családi hagyományoknak megfelelően tizenegy évesen vízilabdázni kezdett. Tizenhat évesen debütált az élvonalban, édesapja Ambrus Miklós olimpiai bajnok után ő is kapusposzton szerepelt. Pályafutása első húsz évében a Ferencvárosban védett, összesen 306 mérkőzésen játszott csapatunkban. Az FTC-vel 1988-ban és 1990-ben bajnokságot nyert, 61-szer hívták be a válogatottba, a nemzeti csapattal részt vett az 1986-os madridi világbajnokságon, és az 1985-ös szófiai Európa-bajnokságon. 1990-ben külföldre szerződött, a RN Florentia játékosa volt, 1993-tól a BVSC-ben folytatta pályafutását, ahol két bajnoki címet nyert.

Aktív pályafutását követően 1998-ban és 1999-ben a BVSC másodedzőjeként bajnokságot nyert. 2000-től négy éven keresztül dolgozott edzőként Firenzében, majd hazatért és hat évig dolgozott a PVSK-nál vezetőedzőként. 2010-ben visszatért a nevelő együttesébe, ahol három évig volt az FTC vezetőedzője, majd haláláig a klub vízilabda szakosztályának vezetője volt.

Ambrus Tamásnak nagy szerepe volt abban, hogy Gerendás György visszatérjen a Fradiba. Sajnos egy újabb sikerkorszaknak már nem lehetett a részese, hiszen 2014-ben agyi lymphomát diagnosztizáltak nála. Hosszan tartó betegséget követően április 16-án halt meg.

A Ferencvárosi Torna Club vezetői, sportolói és minden dolgozója osztozik a gyászolók fájdalmában. Ambrus Tamást a Ferencváros vízilabda szakosztálya saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Emlékét örökké megőrizzük!Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek