2017 szeptember 12.

Eldőlt, indulunk-e a világligán

Eddig nem volt biztos, hogy elindul-e a magyar férfi válogatott a világligán, de most úgy néz ki, pont került az ügy végére.

magyar-spanyol_mti1

Fotó: MTI /archív)

Tavaly nem indult a férfi csapat a világligán, de most ismét ott lehetünk a sorozatban, erről maga az MVLSZ főtitkára nyilatkozott.

Hesz Máté, a promenad.hu-nak:

“Érkezett egy kezdeményezés a hódmezővásárhelyi öregfiúk vízilabdacsapattól, ugye a nagypapámnak az emlékét, illetve a nagypapát is nagyon szerették Hódmezővásárhelyen, és 2003-ban(?) róla nevezték el ezt az uszodát. A nagypapa 2013-ban meghalt, de hála Istennek, azóta sem felejtették el Hódmezővásárhelyen. Valamikor nyár elején érkezett egy nagyon kedves, hát, nem is felkérés, azt hiszem, egy baráti beszélgetés vagy egy email, hogy ne csak az uszoda legyen elnevezve róla, hanem készüljön egy dombormű vagy egy szobor, illetve az uszodán belül is legyen egy olyan emlékfal, vitrin, ahol emléket állítanak a nagypapának és most jutottunk el odáig, hogy el tudtam jönni és személyesen tudunk erről nagyjából egyeztetni.

Jelenleg úgy néz ki, még néhány bizonytalan időpont és tényező van, de a dátum az nagyjából megvan és ez november 14. lenne. Szeretnénk, hogyha a magyar válogatott, a világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott egy Világliga-mérkőzést játszana és tulajdonképp az ünnepség e köré lenne építve vagy az ünnepség köré lenne építve a vízilabda-meccs, ezt majd eldöntjük. Nyilván nekem az ünnepség az családilag fontosabb és természetesen szövetségi főtitkárként a mérkőzés is fontos.”

Mint ismeretes, új korszak kezdődik a válogatott életében, Märcz Tamásnak Tokióra kell csapatot építenie, így jó táptalaj lehet az esemény. Sőt, az Európa Kupán is indulhat a válogatott, a LEN új eseményéről, itt írtunk bővebben…



Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek