2014 október 03.

Egyre nagyobb veszélyben a hazai műugrás

A nyári Eb és az utánpótlás versenyekkel véget ért a műugró szezon. A helyzet egy cseppett sem javult a sportágban, pedig 2021-ben Világbajnokságot rendezünk.
2013 muugro ob1
Évek óta fennáll az a probléma, hogy nincsenek megfelelő körülmények műgróink számára. A téli hónapokat a Hajós Alfréd uszoda fedett medencéjében kell átvészelnie a mű-, és toronyugróinknak a hideg hónapokat, majd jön a nyár és pár hónapra birtokba vehetik a külső medencét, mely idő semmire sem elég.

Haász Katalin a helyzetről: Hiába vannak ügyes gyerekeink, egyszerűen itthon nem juthatnak megfelelő minőségű és mennyiségű edzéslehetőséghez, így aztán esély sincs, hogy felkészítsük őket. – mondta az utanpotlassport.hu-nak.

A helyzet reménytelen, hiszen szeptember elsején is ugyanazok a körülmények mellett kezdték meg az edzéseket a versenyzők, amik jól ismertek voltak számukra. Pedig kaptak ígéreteket, hogy nyáron a vízilabda Eb ideje alatt befedik a külső részt, így zavartalanul tudnak készülni a világeseméyekre, nos ez nem vált valóra.

2021-ben pedig vizes Vb-t rendez Budapest, addig 2017-re elkészül az úszópalota, de a köztes négy év is kevés lehet a felkészülésre. –  A sportágunkban hét-nyolc év munka szükséges ahhoz, hogy a nemzetközi mezőnyben esélyes versenyzőt neveljünk fel. Ha 2017-re el is készül az új uszoda. – fejezte be Haász.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.