2017 január 18.

Egygólos hátrányban a Fradi az Eurokupában

Az Eurokupa elődöntőjének odavágóján egy szoros meccsen egy góllal kikapott a Fradi Herceg Noviban.

ftchercegnovi01

Behozható hátrányba került a Fradi az Euro Kupában (Fotó: FTC Vízilabda/facebook)

Immár a döntőbe jutásért szállt vízbe a Fradi a másodikszámú európai kupaporondon. A zöld-fehér együttesnek a montenegrói Jadran Herceg Novit jutott az elődöntőben.

Az odavágón idegenben kellett helytállnia Varga Zsolt tanítványainak. A mérkőzésen az első negyed után 3-1-re elhúzott a Jadran. A különbséget a félidőig egyre tornázta le a magyar együttes, hiszen Madaras gólja a legjobbkor pár másodperccel a vége előtt érkezett, 4-5.

A harmadik negyedben 6-6-nál utolérte a Fradi ellenfelét. Sőt, 9-8-ra vezetett is, de Petkovics gólja, már a 9-9-es eredményt jelentette a záróakkord előtt. Az utolsó etapban Vidovics és – a mérkőzés legeredményesebbje – Merkulov már kétgólosra növelte a Jadran előnyét. A hajrá kezdete előtt Nyéki akcióból betalált, 12-11, de egyenlíteni már nem sikerült. Így a Fradi egygólos hátrányból várhatja a február 18-án esedékes visszavágót.

Az Euro Kupa, elődöntjének odavágóján: 

Jadran Herceg Novi – FTC-PQS Waterpolo 12-11 (3-1, 2-3, 4-5, 3-2)
Gólszerzők: Merkulov 4, Ukropina 2, Petkovics 2, Popadics 1, Vidovics 1, Spaics 1, Pjesivac 1

Varga Zsolt, az FTC-PQS Waterpolo vezetőedzője: Ez egy nyolc negyedes mérkőzés, így a féidőben egygólos előnyt szerzett a Herceg Novi. Arra gondoltunk, hogy a szurkolók miatt nehéz lesz a pálya, arra nem gondoltunk, hogy meg kell küzdenünk 11/7-es kiállítási aránnyal és 6/1-es kontra aránnyal. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a hátrányos védekezésünkön dolgoznunk és javítanunk kell – fejezte be a fradi.hu-nak.

A másik mérkőzésen: 

Sport Management Verona – Digi Oradea (később játsszák)

( A visszavágót február 18-án játssszák)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek