2015 április 13.

Egyetemi-Főiskolai bajnokság: A BGF megvédte címét

Másodszor akasztottak aranyérmet a Budapesti Gazdasági Főiskola tanítványainak a nyakába. A döntőben a Corvinust győzték le és lettek másodszor MEFOB-bajnokok.

2015 egyetemi bajnoksag01

Harmadszor rendezték meg a Egyetemi-Főiskolai vízilabda bajnokságot. A hétvégi eseménynek a Komjádi uszoda adott otthont. A kétnapos rendezvényen a kilátogatók a múlt, a jelen és a jövő csillagaival is találkozhattak a vízben és a parton egyaránt.

A helyosztók is izgalmasra sikerültek, hiszen a bronzmeccs kivételével mindenhol egy-egy gól döntöt.
A Pázmány jó kis csapattal lett a harmadik. A névsor jól csengő nevekből állt:  Illés Sándor, Szepesi Bence Jávor Dániel, Szilágyi Kristóf a kispadon pedig dr. Steinmetz Ádám irányította a csapatot.

2015 egyetemi bajnoksag02A finálét megelőzően női gálameccsre is sor került, ahol végül a Nyugat győzött négy góllal. Itt is felfedezhettünk Ob I-es játékosokat. Gangl Edina például a kapun kívül is megmutatta, hogy a mezőnybe is megáláná a helyét.

Kelet-Nyugat 8-12 (2-6, 2-3, 1-1, 3-2)
Gólszerzők: Ziegler 3, Horváth A. 2, Kövesdi, Jenes, Szívós, illetve Gangl 3, Csabai 2, Doroszlai 2, Mészáros 2, Takács V. 2, Farkas

A döntőt aztán a Corvinus és a BGF játszotta. A mérkőzés igen fordulatosra sikerült, az első negyedben még egy góllal mentek Pelle BAlázsék, majd egy 3-0-ás etappal megfordította az állást a BGF. A mérkőzés a záróakkordban dőlt el, mikor a 5-0-ás negyedet produkálva a BGF állva hagyta ellenfelét, és végül 7-6-ra győzött.

Érdekesség volt, hogy a mérkőzéseket Merkely Béla, Faragó Tamás és az OB I-es rekorder (616 alkalommal szerepelt az első osztályban) Ürögi Zsolt vezette. A szervezők pedig az esemény végén biztosítottak mindenkit arról, hogy természtesen jövőre is lesz egyetemi bajnokság.

Döntő:

Corvinus Egyetem-Budapesti Gazdasági Főiskola 6-7 (1-2, 3-0, 2-0, 0-5)
Gólszerzők: Halmos P. 4, Pál, Miklós L., illetve Csóka 2, Dobay G. 2, Dobay P. 1, Vereczkey 1, Szám 1

Bronzéremért:

Pázmány Péter Katolikus Egyetem-Budapesti Műszaki Egyetem 11-5

Az 5. helyért:

Debreceni Egyetem-Szegedi Egyetem 12-11

A 7. helyért:

Semmelweis Egyetem-ELTE 12-11Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek