2015 június 02.

Egy plusz egy évre a Ferencvárosé Tóth Márton – hivatalos

Bejelentette a bajnoki arannyal a tarsolyában érkező Tóth Márton igazolását a Ferencváros. A szerb Marko Csuk mellett érkezik Szentesről Dőry Farkas, és ezzel kész a csapat a következő idényre.

DSCN2130

– Feltörekvő csapatról van szó, a Fradiban játszani mindig kitüntetés, és nagyon szimpatikus az, amit Varga Zsolt vezetőedző és Gerendás György szakmai vezető képvisel – mondta el a Szolnokról a fővárosba költöző Tóth Márton a Népligeti FTC-telepen rendezett sajtótájékoztatón. – Az egész családom Fradi-szimpatizáns, én magam is az vagyok, az idénre már bérletem van, ha tehetem, kint vagyok a focicsapat meccsein. A Ferencvárosban elsősorban centerként szeretnék bizonyítani. A Szolnokban inkább védőt játszotta, nem a helyemen kellett helyt állnom, ez is vezethetett oda, hogy a nyári világbajnokságra készülő keretbe nem jelölt Benedek Tibor szövetségi kapitány. De megnyugtatott, számít rám, figyel.

Tóth Márton hatszoros magyar bajnok (2x Honvéd, 3x Vasas, 1x Szolnok), háromszoros kupagyőztes, Euroliga-ezüst- és bronzérmes, a válogatottal Európa-bajnoki ezüstöt nyert (2014, Budapest), világliga-ezüstöt és universiade-aranyat.

– A klub három éve kezdte el építeni újra a vízilabdaszakosztályt – hangzott el Nyíri Zoltán operatív igazgatótól. – A következő bajnokságban a negyedik hely már elvárás, ezért is igazolunk, ezért érkezett hozzánk Tóth Márton. Az egyesület anyagi háttere stabil, a költségvetés emelkedett az idénre is. Az éves működés tervezhető, erre büszkék vagyunk.

DSCN2116

– A jövő év kicsit nehezebb lesz, hiszen a megszerzett pozíciót kell megőriznünk. Három játékost igazoltunk, Dőry Farkas egy beváltatlan tehetség, Marko Csukot, aki egy igazi gólvágó és Tóth Marcit – mondta el Gerendás György szakmai igazgató.

Szó esett még a nemzetközi kupaindulásról, amely esetben a tanulás egyelőre a cél. Nincs elvárás, a csapat nyerje meg a megnyerhető meccseket, és készüljön a jövőre.

Aidan Roach-csal és Joel Swift-tel meghosszabbították a szerződést, míg a negyedik külföldi, Marko Abramovics honosítása megkezdődött. Abramovics egyik nagymamája magyar volt, ennek alapján indult el a procedúra. Távozik Csapó Miklós és Ernyey Márk, illetve Paján Viktor abbahagyja a vízilabdázást. A következő szezonra augusztus 3-án indul a felkészülés.

Az FTC csapatának kerete a 2015/2016-os idényre:

Kapusok: Gárdonyi András, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Tóth márton, Vogel Simon, Joel Swift, Marko Csuk, Dőry Farkas, Jansik Szilárd, Aidan Roach, Marko Avramovics, Katonás Gergő, Nyéki Balázs, Regős Áron, Kolozsi Marcell, Pohl Zoltán, Marnitz Gergő, Irmes Pál.

 

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek