2015 március 26.

Edzőmeccsekkel a bajnoki hajrára

Az alapszakasz utolsó két fordulója előtt az OSC és a Ferencváros is rákészül a hajrára.ftc

Az A-Híd OSC kedden és szerdán edzőmérkőzéseket játszott Zágrábban, majd csütörtökön bajnoki jön, az UVSE-Hunguest Hotels otthonába látogat Vincze Balázs együttese. Az OSC az Eger szegedi vereségével már biztosan második lesz az alapszakasz során, így a rájátszás alatt erőnyerő.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, három edzőmérkőzést játszik a héten a Ferencváros vízilabda csapata. Hétvégén az alapszakasz utolsó mérkőzésén, a Szolnokot fogadja majd az FTC a Népligetben.

– Az elmúlt időszakban heti két bajnoki meccset játszottunk, szerda-szombat leosztásban – mondta el Gerendás György, szakmai igazgató. – Ez lehetetlenné tette, hogy mellette még más csapattal edzőmérkőzést játsszunk. Most viszont egy olyan időszak következik, amiben hétvégén a Szolnok elleni hazai találkozó szerepel, majd legközelebb már csak a rájátszásban, április tizenegyedikén – várhatóan a Honvéd ellen – fogunk bajnokit játszani. Erre kell felkészülnünk. Ahhoz, hogy a csapat a legjobb formáját mutassa és ne a Honvéd elleni utolsó mérkőzésen mutatott arcát, az kell, hogy minél többet játsszunk. Ezért iktattuk be a programba a héten ezt a három edzőmeccset. Nagyon jó lehetőség nekünk, hogy a Volgográd éppen Magyarországon van, hiszen egy erős, nemzetközi szinten is jegyzett együttes, a felkészülésünkhöz tökéletes partner.

A Ferencvárost is érintő hír: a szövetség fellebbviteli bizottsága jóváhagyta az első fokú döntést, így az időmérő meghibásodása miatt elmaradt Kaposvár – Honvéd bajnoki mérkőzés három pontja a kispestieknek jár. A Honvéd ugyan még mindig a Fradi mögött áll a tabellán (az FTC a negyedik 50 ponttal, a kispestieknek így már 47 pontjuk van) de mindkét csapat a hétvégén játssza utolsó alapszakasz meccsét. Ha nem borul a papírforma és a Szolnok elviszi a három pontot a Népligetből a Honvéd pedig megveri a BVSC-t a Kőér utcában, akkor megelőzheti a Fradit a tabellán. 

Fotó: FTC vízilabda/Facebook

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek