2018 július 21.

Eb: könnyed siker a németek ellen

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 26-1-re nyert a német csapat ellen szombaton a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek zárófordulójában.

Barcelona, 2018. július 21. Csabai Dóra (j) és a német Sophia Eggert a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság nõi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Németország mérkõzésen 2018. július 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Barcelona, 2018. július 21.
Csabai Dóra (j) és a német Sophia Eggert a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság nõi tornájának csoportkörében játszott Magyarország – Németország mérkõzésen 2018. július 21-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Egy nappal a magyar-német férfipárharc után a nőknél is ez volt a párosítás, de míg pénteken nagy meglepetésre döntetlen született, erre szombaton semmi esély nem volt. A végeredményt eleve előre jelezte az, hogy a két női válogatott legutóbbi találkozóján, februárban, az Európa Kupa selejtezőjében 26-3-ra diadalmaskodtak a magyarok.
A barcelonai meccs első negyedében minden percre jutott egy magyar gól, s a második felvonás közepén a magyar szurkolók maroknyi csapata már tízet számolt a németekre. A rivális több mint negyedórányi játék, 14-0 után talált be először, a magyar válogatottból ekkor már csak Gardának nem volt gólja.

A nagyszünet után egy fél negyed telt el gól nélkül, majd Horváth lövése után jöttek az újabb találatok.

A záró felvonásból még két perc sem telt el, amikor kialakult a húszgólos különbség, a végeredmény pedig 26-1 lett.
“Az egyik részcél az volt, hogy az úszóedzéssel együtt komplett legyen a mai nap – nyilatkozta a találkozót követően Bíró Attila szövetségi kapitány, aki tegnap egy fél nap szabadságot adott tanítványainak, illetve a mai nap hátralevő részében is elengedi őket. – Onnantól kezdve viszont, hogy ma késő este megtudjuk a negyeddöntős ellenfelünket, csak arra készülünk” – tette hozzá a tréner, aki elmondása szerint a legszívesebben már most lejátszotta volna a negyeddöntőt, annyira várják az összecsapást.

A szakember korábban hangsúlyozta, a torna második hetére kell a csapatnak a legjobban teljesítenie:
“Mindig lehet javulni, de bízom benne, hogy hétfőn olyan állapotban leszünk, hogy bárki is legyen az ellenfél, nyerünk” – jelentette ki.

Európa-bajnokság, a csoport zárómérkőzése: (nők)

Magyarország-Németország 26-1 (8-0, 7-1, 4-0, 7-0)
Piscines Picornell, vezette: Kunikova (szlovák), Dutilh-Dumas (holland)

Magyarország: Tóth E. – Szilágyi 1, Szücs 3, Horváth B. 3, Illés 2, Keszthelyi 2, Leimeter 2. Csere: Parkes 3, Gurisatti 5, Gyöngyössy 1, Csabai 4, Garda, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Németország: Saurusajtis – Vosseberg, I. Deike, G. Deike 1, Fry, Gelse, Krukenberg. Csere: Hinz, Eggert, Vunder, Stiefel, Adamski. Szövetségi kapitány: Ania Skibba

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek