2016 január 21.

Eb elődöntő: Montenegró bizakodó

Az OSC játékosa, Drasko Brguljan szerint a védekezés fog dönteni, Aleksandar Radovics pedig tudja, más mérkőzés lesz, mint az olaszok elleni negyeddöntő.

Team Montenegro MNE LEN European Water Polo Championships 2016 Men ITA - MNE Italy (White) Vs Montenegro (Blue) Kombank Arena, Belgrade, Serbia  Day10  19-01-2016 Photo G. Scala/Insidefoto/Deepbluemedia

Photo G. Scala/Insidefoto/Deepbluemedia

A belgrádi Eb-n ma már a döntő a tét a férfiaknak is. A szerbek már bent vannak, nekünk pedig Montenegróval kell megmérkőzni. Természetesen a finálén kívül ez az olimpiai kvótáról is szól, aki nyer megváltja a jegyét Rióba. Ellenfelünk ennek megfelelőn vág neki a mai összecsapásnak.

A montenegróiaik játékosa, Drasko Brguljan eképp látja az esélyeket: Ha olyan jól védekezünk, mint az olaszok ellen meglehet a meccs. Számunkra a magyar könnyebb ellenfél, mint a horvát. Nem fogunk úgy kezdeni, ahogy Barcelonában (- a 2013-as vb döntő első negyedében 0-3 is volt az állás ide) Milos kitűnően védett az olaszok ellen, ha most is így fog a döntőbe kerülünk, így meglesz az olimpiai kvóta. – fejezte be a wpolo.me-nek.

A játékos jól ismeri a magyar csapatot, hiszen az OSC-ben játszik, így nem esett nehezére, beszélni a válogatottról, a portálnak kiemelte, hogy a Varga testvérek játékára nagyon oda kell figyelniük valamint Vámost, Hosnyánszkyt és Bátorit is megemítette, mint veszélyforrást, de a legfontosabb, mint mondta az lesz, hogy Varga Dénes kikapcsolják a játékból.

Aleksandar Radovics a Waspo Hannover játékosa: Egyértelmű célunk az volt az Eb előtt, hogy kvótát szerezzünk, most tehetünk egy újabb lépést effelé. A magyar csapat teljesen más, stílusú csapat, mint az olasz. Rendkívül magas színvonalt képviselnek. Harcolni fogunk, és meglátjuk, mi fog történni a végén. – fejezte be.

Ma 20:15-től tehát Montenegró-Magyarország Eb elődöntő.

ÉLŐ stream-en itt lehet nézni az Eb összes találkozóját…

Minden, amit az Eb-ről tudni kell…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek