2016 március 30.

Doppingolt, eltiltották!

Érzékeny veszteség érte a férfi orosz válogatottat, hiszen a csapat egyik motorja doppingolt, így kihagyja a vasárnap kezdődő olimpiai kvalifikációs tornát. 

Alexey+Bugaychuk

Bugaychuk nélkül az oroszok (Fotó: zimbio.com)

Biztosan nem játszik Alexey Bugaychuk az orosz válogatottban az olimpiai kvalifikációs tornán. A játékos melodiummal bukott meg – írja a wpdworld.com –  ez a szer pedig január 1-jétől a nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján szerepel.

Eredetileg a Meldoniumot szív- és érrendszeri betegségekre fejlesztették ki, amely javíthatja az életminőségét, a terhelhetőségét és a keringését is a szívbeteg pácienseknek. A WADA tavaly kezdte vizsgálni a gyógyszer hatásait, ezek után szeptemberben jelentették be, hogy 2016-tól a szer tiltólistán szerepel.

Nemrég az orosz teniszező Maria Sharapova is megbukott melodium használatával, aztán sorban akadtak fent az ellenőrzésen honfitársai, hiszen a műkorcsolyázó Jekatyerina Bobrova, a gyorskorcsolyázó Szemjon Elisztratov majd Alekszij Lovcsev mintájában is ezt a szert mutatták ki. Most egy vízilabdázó is fennakadt, ráadásul Bugaychuk a válogatott legjobbja volt a belgrádi januári Eb-n. Érdekesség, hogy a Benedek-csapat nemcsak a kontinenstornán, de a mostani tornán is összefut majd az oroszokkal.

A trieszti torna csoportjai:

A csoport: Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Magyarország, Románia, Kanada

B csoport: Olaszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Hollandia, Németország, Kazahsztán

A nyitónap, április 3., vasárnap:

13.50 Oroszország-Kanada
15.10 Franciaország-Magyarország
16.30 Szlovákia-Románia
17.50 Spanyolország-Hollandia
19.10 Dél-Afrika-Németország
20.30 Olaszország-Kazahsztán

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.