2015 július 27.

Doppingellenőrzésen a mieink, dühös szerbek – délután Kazahsztán jön

Ma délután 16.30-kor férfi vízilabda-válogatottunk is bemutatkozik a kazanyi világbajnokságon. A várhatóan különösebb nehézségeket nem tartogató csoportmeccsek előtt egy váratlan esemény borította a magyar és szerb csapat programját.fina park vb kazany

A magyar válogatott Kazahsztán ellen kezdi meg menetelését a világbajnokságon – remélhetőleg hosszúra nyúlik majd. A C-csoportban ugye ezen kívül még Argentínával és Dél-Afrikával találkozunk, nem rettennek meg a fiúk. Egyelőre a legnagyobb izgalmat az jelentette a csapat háza táján, hogy vasárnap délután váratlanul doppingellenőrzésre kellett mennie az egész csapatnak. A FINA, a nemzetközi szövetség ráadásul vérdoppingellenőrzést végzett, a magyar csapaton kívül a szerbeket is ez a “megtiszteltetés” érte. Kicsit borult a program ezáltal. Decker Attila csomagja valahol elveszett a reptéri kavalkádban, ezen kívül minden rendben. Kazahsztán ellen természetesen csak a győzelem jöhet szóba, de az biztos, hogy Benedek Tibor kapitány még csiszolgatásra használja ezt az alkalmat. Kezdés magyar idő szerint 16.30-kor, a vizipolo.hu élőben közvetíti a mérkőzést, ezen túl az M4 sportcsatorna adja a találkozót.

A nagy rivális szerb csapatnál kisebb megütközést keltett a doppingellenőrzés, ugyanis emiatt kevesebbet edzés fért bele a programba, pedig hétfő este Montenegróval lesz az ellenfél, szóval nagy csatára számíthatunk. A zajos felháborodás közepette Dejan Szavics mester igyekezett csillapítani a kedélyeket: “Ismerjük az ellenfelet, tudjuk, hogy mit kell játszani, nem lesz baj”.  A Szolnokon játszó Milan Alekszics hozzátette: “Nem ez a találkozó lesz a legfontosabb. Hosszú még a torna. Tudjuk, hogy mi vagyunk a legjobbak, ez a lényeg.” A két csapat régi ismerős, harapós meccs várható. Montenegró legutóbb Szerbiában nyert tornát, de emlékezhet két fájó vereségre: a londoni olimpia bronzcsatájában megint Szerbia győzött, illetve tavaly, a budapesti Európa-bajnokságon is, mínusz négyről visszajőve. Még egy miatt várják a világliga győztesei a ma esti meccset: az Egerben pólózó Milos Csuk 100. válogatottságát ünnepli. Uros Stevanovics az edzőt stáb tagja. Röviden jellemezte a montenegróiakat: “Kiváló együttes. Főleg védekezésben alkotnak nagyot, centerben kicsit sebezhetőbbek. A széleken nyerhetünk.”

Délelőtt a Horvátország – Kanada meccsel nyitott a férfitorna. A horvátok félidőig el is döntötték a meccset, utána kicsit rápihentek a folytatásra. A kapuban az egyik oldalon Pavics védett, a másikon a régi debreceni ismerős, Dusan Alekszics is szerepet kapott. Az OSC légiósa, Graham egy góllal vétette észre magát.

Vizes világbajnokság, Kazany (Oroszország)

Vízilabda. Férfiak. Csoportmérkőzések. A-csoport, 1. forduló:

Horvátország – Kanada 12-7 (4-2, 6-2, 1-0, 1-3)

Gólszerzők: Loncar 2, Bukic 2, Obradovic 2, Muslim 2, Buric, Petkovic, Sukno, Paskvalin ill. Conway 3, Vikalo, Graham, Constantin-Bicari, Kudaba

Később:

16.30: Magyarország – Kazahsztán

A mai napi teljes programért kattintson ide!

Gy. Zs.

Fotó: Kazan2015.com

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek