2016 november 16.

Cseh Sándor: szeretnék szövetségi kapitány lenni

A Szolnok vezetőedzője pályázna a szövetségi kapitányi posztra, megnevezte egyik lehetséges segítőjét is.

cseh_n

Cseh Sándor a válogatott kispadjára pályázna (Fotó: Szolnoki Dózsa / facebook)

Megkérdezték tőlem, és én jeleztem, hogy szeretnék szövetségi kapitány lenni. – mondta Cseh Sándor az M4 Sportreggeli című adásában.

A szakember hozzátette: Nem csak egyedül gondoltam ezt, hiszen évek óta kollegám Kósz Zoltán. Ez egy közös terv, vele együtt pályáznánk meg. Ő mint kapusedző, mint klubvezető annyi tapasztalatot gyűjtött, hogy ketten együtt ebbe bele tudnánk vágni. Nyilván kiegyészülve még stábtagokkal.

Szeretnék most csak a Szolnokkal foglalkozni – hangsúlyozta Cseh. Csendes volt ez az ősz. A korábbi években selejtezőket játszottunk, most pedig BL házigazdaként nem kellett, de annál sűrűbb lesz az elkövetkezendő egy hónap. Idegenben OSC a bajnokságban, aztán a Fradi ellen Magyar Kupa negyeddöntő, ráadásul ez egy presztizscsata lesz, valamint Olympiakosz és Brescia meccs. Nagyon karcos lesz ez a hónap. – jelezte a vezetőedző.

Cseh rátérve a nyári riói olimpiára kiemelte, kilenc éremesélyes volt. Semelyik csapatsportágban nem volt ennyire kiegyenlített a mezőny. Gyakorlatilag a csapatok odamentek és kétnaponta játszottak egy rangadót. Ez a szerbeknek kifejezteten jó volt. Mert ők bírták fejben és erőben. Ennél profibb és keményebb munkát mint, amit Benedek Tibor beletett ebbe a négy évbe nem lehet. Másképpen lehet, hogy lehet csinálni a válogatott irányítását, jobban egészen biztos, hogy nem – fejezte be Cseh.

Mint ismeretes, holnap a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi ülést tart, ahol a szövetségi kapitányi poszt jövőjéről / mikéntjéről is határoznak. A legvalószínűbb, hogy pályázat útján választja ki az elnökség az új kapitányt, de felkérés is lehetséges.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek