2015 augusztus 15.

Cseh László nagy riválisa, Michael Phelps újra medencébe száll

A jövő héten már ismét versenyez a 2012-es londoni olimpia után visszavonult Michael Phelps. Az amerikaiak 18-szoros olimpiai aranyérmese a jelek szerint célba vette a 2016-os riói olimpiát, s az odafelé vezető út első állomása lehet az arizonai Mesában jövő csütörtöktől szombatig tartó verseny. A 29. születésnapját júniusban ünneplő Phelpsnek ez lesz a visszatérése utáni első komoly szereplése.

A 18 arany mellett további négy olimpiai érmet – két-két ezüstöt és bronzot – is begyűjtő úszó az Egyesült Államok sportági szövetségének hétfői közlése szerint mások mellett Ryan Lochte-hoz és Katie Ledeckyhez, a jelenlegi legkiválóbbakhoz hasonlatosan próbára teszi magát az Arena Grand Prix-n, amelyet a Skyline Aquatic Centerben bonyolítanak le.
phelps2Phelps hamarosan újra vízbe száll a legjobbak között
A sokszoros világcsúcstartó Phelps, aki három olimpián nyert 22 medáljával az olimpia történetének legeredményesebb sportolójaként vonult vissza 2012-ben, 26 világbajnoki elsőséget szerzett, s egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert. Arról, hogy újra edzésbe állt, tavaly októberben érkeztek az első hírek, de a jelek szerint komolyan tervezi az indulást a 2016-os riói olimpián.
N.V.


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek