2015 szeptember 18.

Csak megrovást kapott a doppingvétséggel megvádolt úszónő

Kylie Palmer egy két évvel ezelőtti doppingtesztjében találtak júniusban vízhajtót a WADA emberei, a Nemzetközi Úszószövetség azonban csak megrovásban részesítette az ausztrál úszóklasszist.

Pozitív lett a 2013. július 31-én a barcelonai világbajnokságon adott mintája az ausztrál úszónőnek, Kylie Palmernek. Megtalálható volt benne a furosemid (S5-ös osztályba besorolt vízhajtó és maszkírozó szer) nevezetű anyag.

PalmerFotó: theguardian.com

Palmer-t a doppingügy hatására kizárták az ausztrál válogatottból, így a Pekingben és Londonban is ezüstérmet szerző úszó nem indulhatott a kazanyi világbajnokságon.

“Őszintén remélem, hogy ez a folyamat véget ért. Ez a dolog nyomaszt már pár hónapja, először áprilisban értesítettek, hogy pozitív lett a tesztem. Azóta, hogy elfogadtam az ideiglenes válogatott felfüggesztést, kihagytam a kazanyi világbajnokságot. Nem tudom, hogy visszakapom-e a lehetőséget, hogy újra a hazámat képviseljem, de bizakodó vagyok a jövőt illetőleg.”

Az ausztrál szövetség mindezek ellenére végig kiállt úszója mellett és közleményében tudatta, hogy nehéz védekezni olyan vádakkal szemben, amik két évvel ezelőttiek. Végül a Nemzetközi Úszószövetség úgy döntött, hogy Palmer csak figyelmeztetésben és megrovásban részesül.

094543-palmer-beats-demonsFotó: theaustralian.com

“Nagyon örülök, hogy a vizsgálóbizottság döntésének értelmében azonnal folytathatom az úszást. Az első számú célom, hogy képviselhessem Ausztráliát a 2016-os riói olimpián, alig várom, hogy visszatérhessek a medencébe.”

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek