2016 április 19.

Campagna meglepő döntése

Az olasz kapitány keretében egyetlen játékos maradt a trieszti csapatból. Campagna tizenkét játékost is lecserélt a világliga meccsre…

Waterpolo European Championships Zagreb 2010

Alig ért véget a trieszti olimpiai kvalifikációs torna, Alessandro Campagna újabb keretet hirdetett a világliga 5. fordulójára. Az olasz csapat Bursa városába látogat április 26-án, hogy megküzdjön a törökökkel. A mérkőzésre tizenkét játékost cserélt ki az olasz szövetségi kapitány a Triesztben szereplőkhöz képest, csak Fabio Baraldi maradt az olimpiai kvalifikációs tornáról az együttesben. Campagna mindenkinek lehetőséget kíván adni, hogy bekerüljön a riói bő keretébe, minden bizonnyal ezért próbálgat még.

A magyar válogatott Nagyváradra látogat majd, ahol Romániával meccsel. Benedek Tibor még nem hirdetett keretet az összecsapásra.

Az olasz válogatott kerete a törökök ellen:

Fabio Baraldi, Umberto Esposito, Gabriele Vassallo (Canottieri Napoli), Niccolò Figari, Andrea Fondelli (Pro Recco), Edoardo Prian (RN Bogliasco), Jacopo Alesiani (Carisa Savona), Vincenzo Dolce, Vincenzo Renzuto Iodice, Valentino Gallo (Robertozeno Posillipo), Giacomo Bini, Tommaso Busilacchi, Edoardo Di Somma (Bpm Sport Management).

Világliga, 5. forduló: (április 26.)

A-csoport

17.00 Románia – Magyarország (Nagyvárad)

16.30 Grúzia-Görögország (Tbiliszi)

Tabella: Görögország 12 pont, Magyarország 9 pont, Románia 3 pont, Grúzia 0 pont.

B-csoport

19.00 Montenegró-Franciaország (Herceg Novi)

20.15 Spanyolország-Szerbia (Barcelona)

Tabella: Szerbia 12 pont, Spanyolország 6 pont, Montenegró 6 pont, Franciaország 0 pont.

C-csoport

17.00 Oroszország-Horvátország (Ruza)

20.00 Törökország-Olaszország (Bursa)

Tabella: Olaszország 12 pont, Horvátország 9 pont, Oroszország 3 pont, Törökország 0.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek