2019 december 18.

BVLSZ Diapolo Masters Kupa, az EB-re történő felkészülés jegyében

Hétvégén, szombaton egész napos Masters Kupa felkészülési tornát rendez a Budapesti Vízilabda Szövetség 5 csapat részvételével.

A tornát kiíró, szervező és lebonyolító BVLSZ nevében Pázmányi Gábort kérdeztük az eseményről:

Vizipolo.hu – Mi a célja a tornának, miért érezte úgy, hogy ismét szervez egy eseményt ennek a korosztálynak?

Pázmányi Gábor – Mindenekelőtt a fő ok az a köztudott tény, hogy májusban ismét Magyarország ad otthont egy senior világeseménynek, nevezetesen a Masters EB-nek, és azt hiszem arra minden érdekelt és érintett emlékszik, hogy 2017-ben, rögtön az “igazi VB” után, micsoda fantasztikus és felejthetetlen Világbajnokságot rendeztünk a Margitszigeten, soha nem látott mennyiségű résztvevővel a világ minden részéről, és természetesen minden idők legnagyobb létszámú és lenyűgözően eredményes magyar résztvevő csapattal. Jó lenne ha a májusi EB is a 2017. évi VB eredményeivel, elismertségével vetekedhetne! Azt soha nem felejtem el, hogy a külföldi csapatok, csapatvezetők, játékosok (akik között igen sokan külföldön élő, dolgozó magyarok is voltak) között az az egységes vélemény, az a mondás terjedt el, hogy azt az egyet sajnálják csak, hogy nem mindig Magyarországon rendezik ezeket az eseményeket! Hihetetlen jó érzés volt napi szinten érzékelni a helyszínen azt az általános elégedettséget, jó hangulatot ami uralta akkor az egész eseményt. Ez szerintem mindent minősített! Nos most meglesz a lehetőség az “ismétlésre”, még ha csak európai mértékkel mérve is, és jómagam most is, amit csak a magam lehetőségeivel és eszközeivel meg tudok tenni ezért a sikerért, azt megteszem.

Vizipolo.hu – Kik lesznek a résztvevők és milyen rendszerben zajlik a Kupa, lesznek-e külön korosztályok?

PG – Ezt a Kupát most meghívásos alapon rendezzük. A BVLSZ jelenlegigazdasági helyzete finoman szólva is igen szerény, de kitartóan működünk minden nehézség ellenére és most is a Kupa minden költségét gyakorlatilag teljes egészében magunkra vállaltuk, amely részben most is a Diapolo támogatásának köszönhető! Az öt csapat a BVSC-Zugló Heavy Tools, Kassai Veteránok, Magyar Bikavérek, Oázis SC Senior, YBL WPC Senior, a mérkőzések pedig 21-én, szombaton 10 órától lesznek folyamatosan a BVSC 50 m-es sátras medencéjében. Ez most egy egyfordulós kőrmérkőzéses kupa lesz, azzal, hogy külön korosztályok nem lesznek – ahhoz több csapat részvételére lenne szükség – és éppen ezért nem is hirdetünk végeredményt, érmes helyezéseket, kupa győztest, mert most valóban csak a részvétel, a játék, az együttlét a fontos. Ebből adódóan a résztvevő csapatok egy egységes díjazásban, ajándékokban részesülnek eredménytől függetlenül. A Masters világesemények szabályai szerint, most sem kell az induló csapatok játékosainak egy egyesület tagjainak lenniük, és éppen ezért is fontos, hogy tudjanak együtt játszani, “összecsiszolódni” a közelgő EB előtt! Nem beszélve arról, hogy “a fiúk” szeretnek együtt lenni!

Vizipolo.hu – Ezek jó hírek és miután régen beszéltünk ismét megkérdezném, hogyan tovább, mik a BVLSZ tervei a közeljövőre nézve?

PG – Ha csak rajtunk múlik, mindenképpen még tavasszal, az EB előtt is kiírnánk és rendeznénk egy, az EB-re történő felkészülési tornát, egy BVLSZ Masters Kupát, természetesen annak módját, körülményeit és feltételeit majd az akkori gazdasági lehetőségeink jelentősen befolyásolják, úgyhogy részleteket még nem tudok.

A jövővel kapcsolatban két mondatban visszatérnék a múltra. Sokan az érintettek közül emlékeznek arra, hogy a 2017. évi Masters VB előtt már évekkel kiírtunk BVLSZ Senior Bajnokságot, pontosan ugyanezzel a céllal és szándékkal. A VB-t megelőző hónapokban pedig minden igyekezetemmel azon voltam, hogy a magam módján mindenkinek segítsek mindenben, aki azt igényelte és aki biztos résztvevője volt az eseménynek!

Nos a jövő is nagyjából erről szól (mármint a BVLSZ jövője), a különösen kiváló elnökségünkkel és bizottságaink tagjaival nagy egyetértésben nagyjából ezt az utat jelöltük ki magunknak, ebbe az irányba szeretnénk továbblépni, mert két dolgot biztosan látunk: a jelek szerint egyre erősebb igény van rá, másrészt – és most ismét igyekszem udvariasan fogalmazni – úgy összességében enyhén szólva elhanyagolt sportágunknak ez az egyébként szintén népszerű és nemzetközileg is igen eredményes területe!

Fogalmazhatnék úgy is, hogy ez a korosztály “többet érdemel”! Mindenkinek aki ebben a segítségünkre lesz, bármi módon is, azt megköszönjük, de mint már oly sokszor korábban is, nekem már az is elég lesz, ha hagynak dolgozni.! 🙂 Na de erről többet majd tavasszal, mert addig még “sok víz lefolyik a medencékből” és mint az köztudott, rendkívül fontos hazai rendezésű világesemény előtt állunk és ilyenkor messze a legfontosabb az, hogy: Hajrá Magyarok!

Vizipolo.hu – Köszönöm a beszélgetést, sok sikert a Kupához is és a jövőt illetően is.

PG – Köszönöm mindannyiunk nevében is!Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek