2014 augusztus 31.

Bronzérmes a magyar válogatott a madridi U18-as Vb-n!

A magyar válogatott Görögország ellen megszerezte a bronzérmet az U18-as Vb-n. A mérkőzés nem akármilyen izgalmak mellett, büntetőkkel dőlt el…
2014 u18as noi vb04
Mondhatni ugyanúgy kezdődött a találkozó, mint tegnap Kanada ellen, hiszen 4-0-ra elhúzott az első etap után a görög csapat. A második negyedben zárkóztunk, méghozzá a fordulásra csak egy volt a hellén együttes előnye. Horváth duplájához Gurisatti Máté majd Tóth is csatlakozott.

A fordulás után egy gól született a harmadik negyedben Leimeter egy bombával egalizált, így jöhetett a zárónegyed. Az utolsó etapban is hátrányban kerültünk, de Gurisatti egyenlített és többször már nem rezdült a háló, így következhetettek a büntetők.

Az ötmétereseket a magyar csapat bírta jobban. A görögök háromszor is hibáztak, míg mi csak egyszer, így a hatodik büntető után 11-10 lett a vége.

Magyarország-Görögország 11-10 (0-4, 5-2, 1-0, 1-1, büntetőkkel 4-3)

Gólszerzők: Gurisatti 2, Horváth 2, Leimeter 1, Máté 1, Tóth 1 illetve Plevritou 3, Xenaki 2, Niarchakou 1, Eleftheiriadou 1

A döntőt az USA nyerte 5-4-re Kanada ellen, így ök lettek a világbajnokok.

A bronzérmes U18-as válogatott tagjai:

Gábor Kincső (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Tóth Csenge (Szentes), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Farkas Tamara (Szentes), Tamás Viktória (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Kuna Szonja (UVSE), Hertzka Orsolya (UVSE), Varga Viktória (AVUS-BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Kiss Alexandra (UVSE)

Petrovics Mátyás a lefújás után: “Kicsit elaludtunk a meccs elején, nem tudtuk ráerőltetni a görögökre az akaratunkat. De nem estünk össze, nem először bizonyítottuk, hogy fejben erősek vagyunk. Talán erre volt jó a Kanada elleni elődöntő, és az ott történtek, lelkileg felkészültünk arra, mi van, ha nagy hátrányba kerültünk az elején.

Megpróbáltunk aztán támadásban meglepni a görögöket, de miután ez annyira nem sikerült, visszaálltunk a második negyedtől a saját játékunkra. Utolértük őket, majd a harmadik negyedtől már meccsre szabott védekezést mutattunk be, az első két negyed tapasztalatait figyelembe véve. Ez eredményes volt, hiszen csak egy gólt lőttek onnantól, azt is emberelőnyből. Hozzáteszem, két jogos ötméterest nem kaptunk meg a meccs második felében, ha megkapjuk, talán eldől a meccs.

Azt mondtam a lányoknak az 5 méteresek előtt, hogy ez jutalma azoknak, akik ekkora szívvel küzdenek. Tegnap az amerikaiak ellen büntetőkkel maradt alul Görögország, kielemeztük a lövéseket, de tudtuk, hogy persze változtatnak majd. Jól reagáltunk, Kiss Alexandra pedig hármat is megfogott, amivel sokat segített nekünk.

Holnap este érkezünk haza, aztán szerdáig pihenőt kapnak azok a játékosok, akik az Eb-keretben is ott vannak, onnantól készülünk az ostiai Európa-bajnokságra.” – fejezte be a szövetségi edző az mvlsz.hu-nak.

Az U18-as madridi Világbajnokság végeredménye:

1. Egyesült Államok
2. Kanada
3. Magyarország
4. Görögország
5. Olaszország
6. Hollandia
7. Spanyolország
8. Kína
9. Oroszország
10. Japán
11. Ausztrália
12. Dél-Afrika
13. Új-Zéland
14. BrazíliaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.