2015 július 26.

Bóta Botond: Egy jó átlagot szeretnék nyújtani

Még mindig borzasztóan fiatal, alig múlt 20 éves Bóta Botond, ennek ellenére ez lesz már a második vb-je, aki Kazanyban 3 méteren, a férfiaknál egyetlen magyarként próbál szerencsét.

bota botond vbfelkeszules01

Bóta Botond nagyot dobbantana Kazanyban

A szezon első fele kifejezetten jól sikerült a számára, hiszen az Eindhoven-kupán 1 méteren döntős volt. – Ennek iszonyatosan örültem. Ötödikként kerültem be a fináléba, végül hatodikként végeztem. – nyugtázta a HUVK versenyzője eredményét. Az Amszterdam-kupa volt idén a második állomás Boti számára, először 3 méteren bronzérmet szerzett, itt megugrotta az Eb szintet, majd 1 méteren ötödik lett. Az Európa-bajnokságon szintén az előbb említett két versenyszámban indult, előtte két hétig beteg volt, és a felkészülési körülmények sem voltak optimálisak.  –  Rostockban nem sikerültek olyan jól az ugrások, ennek ellenére, úgy gondolom, meg tudtam állni a helyem. Most a vb-n az eindhoveni és az amszterdami eredményekre kell támaszkodnom. Persze, fejben azért fontos, hogy feldolgozzam az Eb-t. Nem szabad negatívumként megélni, ami ott történt, hanem olyasmiként, amiből tanulni tudok.

Holnap már el is utazik a vb-re versenyzőnk, aki így foglalta össze várakozásait: Egyéni három méteren indulok. Ez egy iszonyatosan nagy lehetőség számomra, hiszen ez olimpiai szám, fel tudom mérni, hol is állok a mezőny többi versenyzőjéhez képest. Azt szeretném, hogy a versenyen azt nyújtsam, amit tudok, nem szeretnék sem többet, sem kevesebbet, egy jó átlagot akarok hozni, amit edzéseken is szoktam. Jól kell kezelnem a helyzetet, – utalt a népes, 62 fős mezőnyre. – elsősorban fejben, hiszen az ugrások között, ha jól tudom eltelik majd 30-40 perc. Botond edzője, Cserba Brigitta sem mondott helyezést.: Nincs elvárás vele szemben, csak annyi, hogy ne rontson, amire minden esélye megvan, hiszen fejben nagyon erős. Az összes ugrása hármas nehézségi fok felett van, ami igen jónak mondható, bizakodó vagyok. – fejezte be a tréner.

Botond csütörtökön reggel 8-kor kezdi meg – reméljük – menetelését a férfi egyéni 3 méter selejtezőjében.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek