2016 június 03.

Bajnokok Ligája – Az 1. nap margójára

Szót ejtünk a 26-os buszról, a horvát kollégáról, aki megoldotta a programfüzetes gondunkat. Megemlékeztünk a mérkőzések utáni csalódottságról és örömről a vegyes zónában, végül egy lehetséges átigazolási hírbe is beletenyerelhettünk.

bl1nap02

Csak egy szezon óta játszik a Jug Dubrovnikban Felipe Perrone, de rögtön befogadták és közönségkedvenc lett valamint alakul a horvát-brazil jó viszony is. (fotó: vizipolo.hu)

A BL nyitónapján a mérkőzés előtt jó 40 perccel parádés szereposztás jött össze már a 26-os buszon. Szép sorjában szálltak fel a múlt klasszisai és a jelen reménységei. Együtt döcögtünk be a Szigetre Vladimir Vujasinoviccsal, Dejan Szaviccsal, feltűnt Sydney olimpiai bajnoka, Märcz Tamás is, de láthattuk a fiatal Kovács Gergőt is a tömegben.

bl1nap05Amíg el nem kezdődött az első meccs, a horvát kolléga oldotta meg a programfüzetes gondunkat. Ugyanis kicsit hiányérzetünk volt/van, hogy a LEN nem adott ki semmilyen tájékozatót az eseményre. Dubrovniki “emberünk” mosolyogva osztotta ki a klub által szerkesztett füzetkét (kisképünkön), melyben minden csapatról egy-egy oldalon keresztül szó esik. Kár, hogy horvátul van, de így is jár az 5-ös.

Az első összecsapáson az Eger egészen az utolsó negyedik pariban volt a Juggal, aztán egy 3-1-es etappal “lerendezték” a piros-kékek a meccset. A találkozó után nagy volt az egri csalódottság. A főszereplők hamar eltűntek, de Dabrowski Norbert és Biros Péter állta a kérdések özönét. A vezetőedző a tavalyinál is szomorúbb volt, hiszen reális esély mutatkozott arra, hogy megnyerjék a meccset. – “Nem akarok a szimpatikus vesztes szerepében tetszelegni” – hangsúlyozta a tréner többször is, aki a meccs lefújása után nem akart a mai meccsel kapcsolatban szakmázni, de azt kikötötte, hogy mindent megtesznek, hogy kiszolgálják a közönséget.

A második találkozó után éppen a fordítottját láttuk a vegyes zónában. A Szolnok miután 7-5-re verte a Barcelonetát, Cseh Sándor felszabadultan és örömmel adta a nyilatkozatokat. Láthatóan megkönnyebbült volt a tréner, de figyelmeztetett: “óriási szívvel kell játszanunk az Olympiakosszal szemben” – utalt a tréner arra, hogy a görög együttes egy nappal pihentebben érkezik a mai meccsre. A katalán gárdából Szirányi Balázs egyszerűen elismerte, hogy jobb volt a Szolnok. A Tisza-partiak védekezését emelte ki “Balu”, aki a jövőjével kapcsolatban csak sokat sejtetően mosolygott, mikor egy magyar csapattal hoztuk összefüggésbe. Mindenesetre hétfőn mindenre fény derül.

De vissza a Bajnokok Ligájához, ahol az időjárás nem volt túl kegyes az első napon. Reméljük, ma nem lesz vele gondunk és esőmentes, szebb időnk lesz. Fontos, hogy az eredeti program van érvényben, a Szolnok 19 órától játszik az Olympiakosszal. Az Eger nyitja a sort, a hevesiek 17.30-tól ugranak vízbe az ötödik helyért a Barceloneta ellen, este pedig a Tempesti nélküli Recco a Juggal csatázik.

Mai program, Bajnokok Ligája, Final Six (Budapest Margitsziget)

2016. június 3., péntek:

17.30 Zf-Eger – Barceloneta (5. helyért)

19.00 Szolnok – Olympiakosz (elődöntő)

20.30 Jug Dubrovnik – Pro Recco (elődöntő)

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.