2017 május 11.

Birtokba vették a műugrók a Duna Arénát

Birtokba vették a műugrók a nyári vizes világbajnokság fő helyszínét, a budapesti Duna Arénát.

Duna Aréna sajtóbejárás

Fotó: Szabó Balázs

Haász Katalin szövetségi kapitány csütörtökön az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, múlt kedd óta használják a létesítményt.

“Nagyon élvezzük, óriási a tér, nagy a belmagasság, tehát a sportolók számára kimondottan élvezetes. Olyan komplexumot kaptunk, ahol mindent lehet gyakorolni” – jelentette ki a szakvezető.

A szövetségi kapitány kitért arra, hogy a vb után megkezdődhet a “nagyobb sportágépítés”, mivel az eddigi egyetlen medencével a Margitszigeten nehéz volt komolyabb gyereksereget toborozni.

Az Európa-bajnoki bronzérmes Kormos Villő kifejtette, a helyszíni edzések nagy segítséget jelentenek a felkészülésben, részben mert sokféle fényviszonnyal találkozhatnak.

“Volt, hogy edzés közben kapcsoltak fel lámpákat, vagy éppen ment le a nap, és máshogy sütött, emiatt más lett a térérzékelés, úgyhogy fontos, hogy minden időpontban kipróbáljuk az arénát” – sorolta a 28 éves sportoló, akinek vb-szerepléséről Haász Katalin azt mondta, hogy a legfontosabb száma a toronyugrás lesz, de szinkron három méteren és egyéni három méteren is rajthoz állhat. Ez a június 12-én kezdődő kijevi Európa-bajnokság után dől majd el.
A négy olimpián szerepelt Kormos Villő mellett Gondos Flóra, továbbá Bóta Botond, Ligát Balázs és Somhegyi Krisztián képviselheti a hazai színeket a vb-n műugrásban.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek