2020 január 22.

Bíró Attila: kulcskérdés lesz a centerek levédekezése

A kapitány már az Eb elődöntőről beszélt a negyeddöntős siker után.

Ezért küzdöttünk a múlt heti két csoportrangadón, így most ezt a találkozót minden görcs és gátlás nélkül tudtuk hozni. Az volt a célunk, hogy kevesebb gólt kapjunk, mint a dunaújvárosi felkészülési tornán, akkor ötöt, most három gólt lőttek. A támadójátékunk pedig attraktív volt, egy jó felkészülés volt ez a csütörtöki mérkőzésre”

– nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány a 16-3-as mérkőzés után, aki szerint a spanyolok ellen a kulcskérdés a centerek levédekezése lesz. Hozzátette, a franciák játékstílusában is szerepel az a kétcenteres játékelem, amit a spanyolok is előszeretettel alkalmaznak, így kicsit most ez ellen is tudtak gyakorolni.

A spanyolokkal a tavalyi világbajnokságon is az elődöntőben találkozott a magyar csapat, akkor többek között a kapusposzton dőlt el a találkozó (16-10) a rivális javára. A szövetségi kapitány most két remek formában lévő hálóőrrel számolhat, mint azt az MTI-nek elmondta, a fejében már megvan, ki kezd az elődöntőben.

Gangl Edina a szerbek ellen és most sem kapott gólt, véleménye szerint az elmúlt időszakban összeállt a csapat védekezése, ez pedig kulcskérdés lesz a spanyolok elleni elődöntőben. Ahogyan fogalmazott: körülbelül nyolc gólon kellene tartani a spanyolokat a győzelemhez.

Úgy tűnt, Vályi Vandát a harmadik negyedben ápolni kellett, de mint elmondta, mindössze arról volt szó, hogy a kontaktlencséje félrecsúszott. A mérkőzéssel kapcsolatban úgy vélekedett: az első két negyed után gyakorlatilag felőrölték riválisukat, a védelem pedig továbbra is hibátlanul teljesít.

Élő stream-en illetve eredménykövetés itt lehetséges…

– Eb adatbankunk itt érhető el…

EMLÉKEZTETŐ: 

Magyarország – Franciaország 16-3 (5-2, 3-1, 5-0, 3-0)

Magyarország: Kasó – Máté 1, Gurisatti 1, Vályi 3, Parkes 1, Keszthelyi 4, Garda 1. Csere: Szilágyi 2, Illés 1, Leimeter 2, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Franciaország: Derenty – Millot 1, Guillet 2, Mahieu, Dhalluin, Deschampt, Daule. Csere: Bachelier, Bouloukbachi, Radosavljevic, Vernoux, Clerc.  Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek