2015 november 24.

Bíró Attila: Könnyű gólokat ajándékoztunk a hollandoknak

A magyar válogatottnak nem sikerült megnyernie a hollandok elleni világliga mérkőzését. Bíró Attila apróságokat hiányolt, még kollégája a fizikumot és a koncentrációt emelte ki, mint a győzelem kulcsát. Biroattila04

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Örülök, és köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen nagy számban bíztattak minket. Sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel meghálánunk. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés túlnyomó részében jó momentumaink voltak. Sajnos megint volt egy negyed mikor kicsit elfáradtunk. Ajándékoztunk a hollandoknak olyan könnyű gólokat, amiket nem szabadott volna. Volt egy-két olyan dolog, ami nem tetszett, mindig abból volt a probléma, ha olyat csinálunk, amit eddig még soha életünkben. Nem tudtuk kiszűrni azokat a klasszisaikat, akikre jobban kellett volna figyelni. Semmi probléma, nyilván szerettünk volna nyerni. Folytatjuk tovább a munkát, Kínában lesz egy edzőtáborunk, aztán a franciákkal játszunk. Majd készülünk az Eb-re, ahol a holland válogatott lesz a első ellenfelünk a csoportban.  – fejezte be az M4 Sport-nak.

Arno Havenga, a hollandok szövetségi kapitánya: Nem változattunk különösebben a taktikában a második félidőre. Fizikálisan erősebbek voltunk és ez a különbség kijött, jobban koncentráltunk talán egy kicsivel. Lehet egy évvel ezelőtt az Eb-n játszottunk ilyen nagyszámú közönség előtt.

Elmékeztető:

Magyarország–Hollandia 7–10 (2–2, 2–1, 1–3, 2–4)
Hajós uszoda, 700 néző. Vezette: Naumov (orosz), Gernot (német)

Magyarország: Kasó – Antal 1, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 2, Tóth I., Garda, Menczinger. Csere: Bujka 1, Illés, Takács O. 2, Gurisatti, Horváth B. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Hollandia: Aarts – Smit, van der Sloot 2, Nijhuis 1, Sevenich, Megens 3, Klasssen 4. Csere: D. Genne, Rogge, Joustra, van Toorn, van der Molen. Szövetségi kapitány: Arno HavengaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek