2015 október 13.

Bíró Attila: Ha a védekezés rendben lesz, minden meccsen győzhetünk

Megtartotta első edzését női válogatottunk új szövetségi kapitánya. Bíró Attila a tréning után beszélt első tapasztalatairól, az október végi megmérettetésről, de a riói olimpia is szóba került.

Biroattila02

Húsz fős kerettel kezdte meg a munkát Bíró Attila a a női válogatott első világliga találkozójára. A női válogatottunk új kapitánya nagy lendülettel osztotta meg első tapasztalatait a vizipolo.hu-val, és a közeljövő terveit is vázolta.

Milyenek az első benyomások?

Csak pozitív érzéseim vannak. Nagyon vártam már én is ezt a napot, csak úgy, mint a lányok. Nagyon kemény munkán vannak túl. Egy komoly úszóteszt volt. Nyilván ez nem a szebbik oldala a vízilabdának, de ezt is meg kell csinálni. A három napba felméréseket készítünk, úszunk, állóképességi gyakorlatokat végzünk illetve elkezdünk taktikai elemeket gyakorolni, mert az idő szorít. Ezen belül két szárazföldi edzés van, lesz mentális felkészülési Csernus Imrével, úgyhogy elég sűrű a program.

Az első megmérettetés már közel van, október 27-én játszunk az olaszokkal, mi fér bele addig a programba?

– Mindenki menetből fog jönni. A bajnokság közepén van ez a világliga mérkőzés. Úgy gondolom, hogy egy jó erőfelmérő lesz. Természetesen hazai pályán szeretnénk győzni, szeretnénk az olaszok ellen a megbillent respektünket visszaszerezni.

Mit szeretne a kapitány viszontlátni a vízben a lányoktól? Mire fog fókuszálni?

– A védekezésre nagyon oda fogok figyelni. Minden azon áll vagy bukik. Nyilván ez egy közhely, de ha az rendben van, és nincsenek szervezetlenségből adódó gólok, akkor mint láttuk a magyar futball válogatottnál sanszod nincs győzni. Úgy gondolom, hogy ha ez rendben lesz nagyon nagy esélyünk van minden meccsen a győzelemre.

Meddig repítheti a női válogatott az, hogy most  minden új: A kapitány, a stáb, a miliő?

– Ezt így most nem tudom megmondani, hogy meddig. Bízom benne, hogy az olimpia után visszatérhetünk erre a kérdésre.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek