2016 január 10.

Bíró Attila: Gyámoltalanok voltunk

Négygólos vereséggel kezdte női válogatottunk az Eb-t. A szövetségi kapitány fóleg az agresszívebb védekezést hiányolta, de mint mondta lesz lehetőség javítani.
Biroattila04

Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya: Meglepődtem, főleg a kezdésen, nem ezt beszéltük meg. Agresszívebb védekezést szerettem volna, és támadójátékban is gyámoltalanok voltunk az első két negyedben, gyokorlatilag ezen múlt a mérkőzés. Sokkal agresszívebben kellett volna játszani. Meg kell beszélni mi volt a probléma. Helyre fogjuk tenni ezt a dolgot, így alakult, de lesz lehetőség javítani. Az volt a célunk, hogy egy jó kezdéssel megalapozzuk az Eb-t. Nagyon sok meccs van még, ahol ki lehet javítani ezt a találkozót. Sokkal agresszívebb védekezés kell a görögök ellen, támadásban pedig pontosabb passzok. Centereink már itt ezen a meccsen is nagyon jól játszottak a második félidőben mikor meg voltak támogatva kellően jó passzokkal, ebből kaptunk kiállítást és lőttünk gólokat. Sajnos az elején elment a hajó. – fejezte be az M4 Sport-nak.

A három gólt szerző Antal Dóra: Borzasztó rosszul kezdtük a mérkőzét. 8-3- is állt az eredményjelzőn. Az első két negyedben nem találtuk magunkat, sem védekezésben, sem támadásban. Nagyon rossz volt a vedekezésünk, ami eddig nagyon jól működött. A végére sikerült összeszedni a védekezést, és a támadásaink is sokkal jobban mentek. Nagyon sajnálom, hogy így kezdtük az első meccsünket. Nem szabad most összetörnünk, mennünk kell előre, nincs semmi veszve, most kezdődött az Eb. Nagyon remélem, hogy gyorsan elfeljtjük ezt a találkozót. Menni kell tovább.

Emlékezető:

Hollandia – Magyarország 14-10 (4-1, 4-2, 4-3, 2-4)

Hollandia: Aarts – Smit 6, van der Sloot 2, Stomphorst 1, Nijhuis, Sevenich 3, Megens 2. Csere: D. Genee, A. Genee, van Toorn, Klaassen, van der Molen. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

Magyarország: Kasó – Czigány, Kisteleki H., Illés, Keszthelyi 2, Bujka 3, Garda. Csere: Szücs, Antal 3, Takács O. 1, Tóth I., Csabai 1, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól/emberelőny: 6/8, ill. 5/10Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek