2016 október 20.

Benedek Tibor nem folytatja!

Új kapitánya lesz férfiválogatottunknak, hiszen Benedek Tibor úgy döntött, nem pályázik a kapitányi posztra. 

rio2016benedekcsapat

Egy korszak lezárul férfiválogatottunk életében.

„Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat” – fogalmazott Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak.

Benedek Tibort 2013-ban nevezték ki a férfi válogatott élére. A legnagyobb sikert mindjárt az elején elérte a csapattal, hiszen világbajnok lett Barcelonában. 2014-ben Eb második, míg 2016-ban harmadik helyezett lett a csapattal a belgrádi kontinenstornán. Ezen kívül két világliga ezüst és egy világkupa ezüstöt szerzett a válogatottal.

Mint ismeretes a Magyar Vízilabda Szövetség október 22-én tartja tisztújító közgyűlését. Az itt választott új elnökség fog dönteni az új kapitány személyéről.

Részletesen, itt foglalkoztunk a Benedek korszakkal

A Benedek korszak mérlege: 

2013: Világbajnokság: 1. hely (Barcelona), Világliga 2. hely (Cseljabinszk)

2014: Európa-bajnokság: 2. hely (Budapest), Világliga: 2. hely (Dubaj), Világkupa: 2. hely (Almati)

2015.: Világbajnokság: 6. hely (Kazany), Világliga: 6. hely (Bergamo)

2016.: Olimpia: 5. hely (Rio), Európa-bajnokság: 3. hely (Belgrád), Világliga: Nem jutott kiHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek