2016 április 08.

Benedek Tibor: Nagy volt a vesztenivalónk

A németek legyőzésével megszerezte a riói kvótát férfiválogatottunk is a trieszti kvalifikációs tornán. Benedek Tibor megkönnyebbülten és őszintén értékelt a mérkőzés után.

Nagyvárad, 2012. október 31. Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott megbízott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda Világliga-sorozat európai selejtezõjének C csoportjában játszott Románia-Magyarország találkozón a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2012. október 31-én. A magyar válogatott 12-9 arányban megnyerte a mérkõzést. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Benedek Tibor az M4 Sport-nak: Nem hiszem, hogy volt életünkben nehezebb hét mint ez. Nagyon nagy volt a vesztenivalónk. Mindenki tudta, aki itt van, hogy ilyen nehéz lesz. Nyilván odahaza mindenki elvárja, hogy könnyű legyen, de ez nem könnyű. Négy évről van szó, itt álomkról van szó és ez az álom most megvalósult. Nagyon boldog vagyok, sokat tettünk ezalatt a három év alatt a csapattal azért, hogy ott lehessünk Rióba. Magunknak köszönhetjük, hogy ennyire az utolsó pillanatra hagytuk. A csapat nagyon sokszor megmutatta ezen a tornán, mennyire erős. Mikor ilyen lelki nehézség van, egyetlen gólt kellett volna lőni és vége a meccsnek, ez viszont mindig az ellenféltől jött. Itt nem osztanak érmet, itt egy repülőjegyet osztanak. Ennél nagyobb teher a magyar vízilabdán nem volt. Nem engedhettük meg magunknak, hogy ne legyünk ott az olimpián. Nagyon szeretem a fiúkat, ez róluk szól, az ő álmaikról, amiket örülök, hogy támogathatok.

Emlékeztető: 

Olimpiai kvalifikációs torna, (negyeddöntő) Trieszt:

Magyarország–Németország 8–7 (1–0, 4–2, 2–1, 1–4)
Magyarország: Nagy V. – Vámos, Erdélyi 1, Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Hárai. Csere: Zalánki, Manhercz K. 3, Hosnyánszky, Decker Á., Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Németország: Kong – Bukowski 2, Schlanstedt, Real 1, Preuss, Jungling, Nossek 2, Schuler, Stamm, Csuk 1, Restovic 1, Eidner. Szövetségi kapitány: Patrick WeissingerHozzászólás jelenleg nem lehetséges.