2014 július 25.

Benedek Tibor: A különleges megoldások döntöttek

A mai olaszok elleni megnyert Eb elődöntő után, Benedek Tibor az extra teljesítményekről beszélt, ami nálunk megvolt, míg az olaszoknál nem. A másik oldalon Campagna nem leplezte a csalódottságát…2014 eb 2nap06

Benedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Egy elődöntő a mentáli és a fiziki erőről szól. Arról, hogy kinek maradt több a tankban, ki tud még valami extrát előhúzni. Két hónapnyi felkészülés után megvolt az erőnk az elődöntőhöz, de szükségünk volt ezekre az extrákra is. Hibáztunk a meccsen, és is hibáztam, az ellenfelünk is, jó és rossz döntések váltogatták egymást mind a két oldalon. Ami ma döntött, azok a különleges megoldások voltak, amelyeket sikerült valahonnan a mélyből előhúzniuk a jétékosaimnak. Ebben tudtunk ma ellenfelünk fölé nőni.

Varga Dániel, a csapatkapitányunk.: Nem adtuk fel egy pillanatra sem, a legvégéig küzdöttünk, nagyon akartuk ezt a sikert. Hittünk magunkban, ez volt ma a siker kulcsa.

Hosnyánszky Norbert: Ez egy homogén csapat, amelyikben valakinek mindig elsül a keze. Ma én voltam az, akinek ez sikerült. Ha nincs ez a 6 ezer ember, és nincs Varga Dumi a végén, aki belövi azt a gólt, akkor semmire se mentünk volna az én három gólommal. Egy 8-7-es meccsen minden gól számít, egy jó blokkal is nyerhetünk meccset.

Decker Ádám:  Tudtuk, hogy a negyedik negyedben dől el a meccs, mindegy volt, előtte mi történik. Higgadtak voltunk, amikor a meccs elején túl sok hátrányt kaptunk, aztán a végén, amikor kellett belőttük azokat, Hosi elképesztő volt.

Alessandro Campagna, az olaszok szövetségi kapitánya: A végeredmény azt mutatja, jobbak voltak a magyarok egy óllal, úgyhogy ezt el kell fogadnunk. Kicsit csalódott vagyok, de szeretnénk megnyerni a brozérmet.

Alex Giorgetti: Megpróbáltunk az elején mi diktálni a tempót, ráerőltetni a magyarokra a mi akaratunkat, ez nem sikerült. Az elején dőlt el minden, mikor kapaszkodnunk kellett az eredmény után, nagyon sokat kivett ez belőlünk.

Valaentino Gallo, az olaszok kulcsjátékosa: Sikerült ma a legjobbunkat nyújtanunk, de a magyarok egy kicsit jobban koncentráltak az utolsó percekben, és pont ez volt a döntő.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.