2015 június 01.

Benedek Tibor a férfi válogatott nyári keretéről

Benedek Tibor kihirdette a nyári bő keretét. A csapatban nem kapott helyet három rutinos játékos, oldalunknak erről a döntéséről is nyilatkozott.

Benedek Tibor valogatott edzes01

Mint már délelőtt írtunk róla, Benedek Tibor szövetségi kapitány kihirdette bő keretét a nyárra. A csapatban nem szerepel három rutinos játékos: Decker Ádám, Szivós Márton és Tóth Márton. A kapitány a három hiányzóról is ejtett szót.

Benedek Tibor a vizipolo.hu-nak:

– A keret 18 tagú, plusz a világliga után bekapcsolódik Nagy Ádám külső tagként. Nyilván az érdekesség az, hogy három idősebb játékos, aki benne volt az Eb-keretben: Szivós Marci, Decker Ádám és Tóth Márton nincs bent a csapatban. Ennek az az oka, hogy fiatal játékosokat próbáltam ki egész évben és szeretném, ha ez a nyáron is folytatódna. Még elég sok idő van az olimpiáig, még az idősek nem túl idősek, a fiatalok pedig elég rutint tudnak szerezni, hogy az olimpiára a legerősebb csapattal érkezzünk majd meg.

– Nehéz volt meghozni a döntést, hogy ki kerüljön be, illetve ki maradjon ki?

– Igen, nehéz volt. De azt gondolom ez az én dolgom, ilyen döntéseket kell, hogy meghozzak. Ez az én felelősségem. Úgyhogy ennek tudatában döntöttem.

– A Bajnokok Ligája Final Six mennyiben segítette a döntést?

– Sajnos nem sokkal. Nem nagyon volt miért változtatnom a csapaton. Nemcsak, hogy nem volt okom változtatni, hanem a kerettagokkal sem mind voltam túlságosan elégedett. Úgyhogy azt gondolom inkább felejtsük el a Final Six-et és most már százszázalékig a válogatott teendőkre koncentráljunk, hiszen a Final Sixben gyengébben teljesítő játékosoknak is remek lehetőség, hogy újrakezdjék a válogatott színekben, és bekerüljenek a végül kiutazó tizenhárom közé. Le kell zárni a múltat és egy új oldalt nyitni erre a nyárra.

– Mi a program a bergamói szuperdöntőig?

– A Szolnok és az Eger játékosai pihennek a jövő hétfőig, kaptak egy hetet. Aztán egyből elmegyünk június 9-én egy római tornára. Az esemény előtt van két edzőmérkőzésünk az olasz válogatottal. Aztán van egy hét munka itthon és utána már jön a világliga, úgyhogy két hét van a szuperdöntőig, ami nagyon kevés. Nyilván tiszteletbe kell tartani, hogy a játékosoknak is szükségük van a pihenésre. Nagyon sokat dolgoztak év közben, és sok mérkőzést játszottak. Úgy gondolom, hogy többet érünk azzal, ha most egy hetet pihennek, mintha két hét helyett három hetet készülnénk a világligára.

A magyar férfi válogatott bő kerete a nyárra:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Lévai Márton

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Angyal Dániel, Jansik Dávid, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Salamon Ferenc, Manhercz Krisztián, Bátori Bence, Hárai Balázs, Német Toni, Bedő Krisztián

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek