2016 november 03.

Benedek: nem sokan mondták, hogy le kell mondanom

Benedek Tibor őszintén beszélt döntésének hátteréről, és jövőjéről. 

rio2016benedekcsapat

Nem sokan mondták, hogy le kell mondanom, a többség azt mondta, hogy nem kellett volna. – kezdte a Digi Sport Reggeli Startban Benedek Tibor –  Ez az utóbbi időben erősödött föl. Az olimpia után volt egy nagy csönd, mindenki várt, hogy mi fog történi. Amikor a közgyűlés ki lett hirdetve, akkor hirtelen felerősödött, de addigra én már eldöntöttem, hogy nem folytatom. Bármennyire is sok volt az akarat és sokan szerették volna. Köszönöm nekik. Nyilván egy ötödik hely nekem okoz legnagyobb fájdalmat. Nyilván, amikor ennyire sok ember kiáll és biztat az mindenképpen jó ilyenkor.

Mint mondta, Atlanta után ugyanúgy benne maradt a tűz, akkor kiment Olaszországba és meg tudtam újulni. Most nem érzi ezt, görcsös maradna. Benedek a kazanyi vb-t hozta példának, mikor be akarta bizonyítani, hogy az az eredmény egy kisiklás volt. Most nem érzi ezt az érzést.

“A pályázat mellett vagyok.” –  jelentette ki Benedek, aki azt tartja legfontosabbnak, hogy magyar legyen a kapitány. “Aki most lehhetőséget kap, annak négy évre kell megkapni a bizalmat.” – hangsúlyozta

Arra a kérdésre, hogy minden lenne más Benedek elmondta: Edzői karakterben nem lennénk más. Biztos, hogy az évek alatt változtam. Kazany után is sok mindenben változtattam. Meg kell találni az egyensúlyát még jobban a szigornak és a lazaságnak. -fejezte be a beszélgetést.

A teljes beszélgetés, amiben szó esett a beiktatásról és a jövőjéről is:Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek